Σάββατο 10 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Συμφωνία για την εκμετάλλευση του γιγάντιου πετρελαϊκού κοιτάσματος της Ρουμάιλα, στο νότιο Ιράκ, υπογράφτηκε, ανάμεσα στο ιρακινό υπουργείο Πετρελαίου και κοινοπραξία της βρετανικής BP και της κινεζικής CNPC (Conosco). Η συμφωνία θα τεθεί στην κρίση κυβέρνησης και βουλής.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Στη συνοριακή πόλη Ιπιάλες, από την πλευρά της Κολομβίας, πραγματοποιήθηκε χτες η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Κολομβίας και του Εκουαδόρ και των κυβερνητικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών, με στόχο να αποκατασταθούν οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Στο Βέλγιο μεταφέρθηκε κρατούμενος του κολαστηρίου του Γκουαντάναμο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και επιβεβαίωσε τη μεταφορά του Χαλέντ Αλ Μουτάιρι, πολίτη του Κουβέιτ, στην πατρίδα του.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εξι Πολιτείες, το Κεντάκι, το Μισούρι, η Μοντάνα, το Νιου Τζέρσεϊ, η Βόρεια Καρολίνα και η Οκλαχόμα θέλουν να σύρουν στα δικαστήρια την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αν δεν τους εξοφλήσει «αγνοούμενα» ομόλογα που είχαν εκδώσει οι ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ύψους 16,7 δισ. δολαρίων.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Τουλάχιστον 168 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, από κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στις ορεινές περιοχές στο βόρειο τμήμα των Φιλιππίνων.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Η κατάρρευση δύο ανελκυστήρων σε ορυχείο μετάλλου στην επαρχία Χουνάν της Κεντρικής Κίνας είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 26 εργαζομένων και τον τραυματισμό άλλων πέντε που διασώθηκαν και νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Δυνάμεις του αιθιοπικού στρατού εισέβαλαν προχτές βράδυ στο Γκαλκάγιο της ημι-αυτόνομης περιοχής Πούντλαντ της Σομαλίας και έκαναν επιδρομή σε ένα κτίριο απ' όπου αποχώρησαν προκαλώντας δύο τραυματισμούς και απαγάγοντας τουλάχιστον ένα άτομο.

ΡΩΜΗ.-- Εννέα δικαστικοί, από τους συνολικά 15, τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης του νόμου που πρόσφερε ασυλία στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος δήλωσε πως δεν περίμενε κάτι διαφορετικό, καθώς οι δικαστές επελέγησαν από τρεις κατά σειρά ...αριστερούς Προέδρους της Δημοκρατίας (Τζ. Ναπολιτάνο, Κ. Τσιάμπι και Λουίτζι Σκάλφαρο). Ο Ιταλός κατηγορείται για διαφθορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ