Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
«Δεν τελείωσε η αποστολή»

Μετά τη νίκη επί της Λετονίας η Εθνική θέλει ένα ακόμη βήμα για να τελειώσει την αποστολή της

Icon

Μετά τη νίκη επί της Λετονίας η Εθνική θέλει ένα ακόμη βήμα για να τελειώσει την αποστολή της
Για την ουσία (οριστικοποίηση παρουσίας στα μπαράζ) αλλά και τη βελτίωση του κλίματος στ' αποδυτήρια, θ' αγωνιστεί αύριο η Εθνική απέναντι στο Λουξεμβούργο. Το Σάββατο με την ευρεία αλλά όχι εύκολη - όπως μπορεί να παραπλανήσει το σκορ - νίκη επί της Λετονίας, με 5-2 (4', 47' πέν., 57', 90+ Γκέκας, 73' Σαμαράς - 12', 40' Βερμπακόφσκις), έγινε το καθοριστικό βήμα για τη 2η θέση που οδηγεί σε αγώνα κατάταξης.

Ομως τα εσωτερικά προβλήματα και οι αντιθέσεις δεν «κρύφτηκαν». Είναι ενδεικτική η ατάκα του Καραγκούνη, σε σχετική συζήτηση με δημοσιογράφους: «Αφήστε το, παιδιά. Καλύτερα να μη μιλήσω τώρα, γιατί αν μιλήσω θα πω πολλά»... Η κατάσταση είναι τεταμένη αλλά - προς το παρόν - το διακύβευμα (τελικά Μουντιάλ) λειτουργεί αποτρεπτικά για, εκτός των τειχών, εκρήξεις.

Σχεδόν όλοι επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους, ενόψει του αυριανού παιχνιδιού. Χαρακτηριστικά (παρά την αντίφασή τους) ήταν χτες τα λόγια του Ρεχάγκελ: «Το κλίμα είναι πολύ καλό. Δε συνέβη κάτι σημαντικό στα αποδυτήρια, στο ημίχρονο με τη Λετονία. Απλά η ατμόσφαιρα ήταν πολύ φορτισμένη». Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας υποστήριξε πως «το μόνο που μας ενδιαφέρει, το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι το παιχνίδι με το Λουξεμβούργο και τίποτα άλλο».

Επιπλέον προσπάθησε να μετριάσει τον ενθουσιασμό πολλών, λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου (προτελευταίος στον όμιλο): «Ερχεται εδώ για να μας δυσκολέψει πολύ, δεν έρχεται για να χάσει. Πρέπει να ξέρουμε, σε κάθε φάση στον αγωνιστικό χώρο, τι κάνουμε. Πρέπει να έχουμε ορθολογική ανάπτυξη και να μην κάνουμε τα λάθη που κάναμε στον αγώνα με τη Λετονία. Είμαστε καλύτερη ομάδα, αλλά δεν έχουμε ακόμα νικήσει» είπε και πρόσθεσε:

«Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην πέσουμε στην παγίδα των αντεπιθέσεων των αντιπάλων, γιατί παίζουν σύστημα 9-1. Πρέπει να ξέρουμε τι κάνουμε στο παιχνίδι μας. Εχουμε δυο απουσίες, αυτές των Σαμαρά και Σεϊταρίδη (σ.σ. κάρτες) και πρέπει να τις καλύψουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μη φαίνεται η απώλειά τους».

  • Η Εθνική Ελπίδων υποδέχεται σήμερα (19.00, ΝΕΤ) στην Τρίπολη την αντίστοιχη της Λιθουανίας και θέλει τη νίκη, ώστε να πετύχει το απόλυτο (νίκη με Πορτογαλία και Λιθουανία) που ήταν ο στόχος. Ο Νιόπλιας επισήμανε πως «οφείλουμε να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας, καθώς η Λιθουανία θα παίξει άμυνα στο μισό γήπεδο. Απαιτείται γρήγορη σκέψη και πολύ καλό ξεκίνημα, για να έχουμε στη συνέχεια του αγώνα ευκολότερο έργο». Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η ΠΓΔΜ θα φιλοξενήσει την Πορτογαλία.
  • Τη δεύτερη θέση του 5ου προκριματικού ομίλου του οικείου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κατέλαβε η Εθνική Νέων και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκανε το καθήκον της (2013-09-11 00:00:00.0)
Σε ρυθμούς προκριματικών (2009-10-07 00:00:00.0)
Βολική ισοπαλία (2009-03-31 00:00:00.0)
«Χλομή»... πρόκριση (2007-09-05 00:00:00.0)
Κρίσιμα παιχνίδια (2004-09-08 00:00:00.0)
Νίκησαν τα φαβορί (1996-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ