Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταστροφική φωτιά στη Βόρεια Εύβοια

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες σε δάσος ανάμεσα στη Λιχάδα και τα Γιάλτρα της Βόρειας Εύβοιας. Αργά το βράδυ το πύρινο μέτωπο είχε μήκος δυο χιλιομέτρων, ενώ στον τόπο έπνεαν άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ.

Η φωτιά στην περιοχή είχε ξεσπάσει στις 6.30 το πρωί από πτώσεις δέντρων σε καλώδια της ΔΕΗ. Η φωτιά που κάποια στιγμή είχε τεθεί υπό έλεγχο, στις 3 το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε. Το απόγευμα εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το ξενοδοχείο «Κλαμπ Μεντιτερανέ», ενώ το βράδυ οι φλόγες πλησίαζαν προς τον οικισμό Μπάνια. Στον τόπο της καταστροφής επενέβαιναν 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ το βράδυ οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με τα πληρώματα δώδεκα οχημάτων.

Η έκταση αυτή που καίγεται είχε καταστραφεί το 1989. Ωστόσο, όπως δήλωσε στον «Ρ» ο Δ. Μπουροδήμας, κάτοικος της περιοχής, «ο "κακός μας ο καιρός" δεν είναι η καθαυτό αιτία και μάλλον πρόκειται για δευτερεύοντα λόγο, αφού ούτε αντιπυρικές ζώνες έχουν ανοιχτεί, ούτε οι δρόμοι έχουν καθαριστεί από το 2002, ούτως ώστε να είναι ανεμπόδιστη η προσέγγιση των πυροσβεστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ