Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Προέχει η νίκη

Με πρωτεύοντα στόχο την επισφράγιση της παρουσίας της στους αγώνες κατάταξης, απ' όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2010, η Εθνική υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ (21.00, «Mega») το Λουξεμβούργο. Σε δεύτερο επίπεδο, αναζητείται καλή εμφάνιση η οποία θα βοηθήσει στη βελτίωση του κλίματος... εντός των τειχών.

Στους «γαλανόλευκους» αρκεί και η ισοπαλία, για να βρεθούν στα μπαράζ, αλλά άπαντες δηλώνουν ότι θ' αγωνιστούν μόνο για τη νίκη. Για λόγους πρεστίζ αλλά ενδεχομένως και ουσίας. Αν στην Ελβετία γίνει η έκπληξη και το Ισραήλ επικρατήσει των γηπεδούχων, η Εθνική Ελλάδας θα εξασφαλίσει απ' ευθείας την παρουσία της στα γήπεδα της Ν. Αφρικής.

Το Λουξεμβούργο είναι μια από τις πιο αδύναμες ομάδες στην Ευρώπη, αλλά αν υποτιμηθεί, μπορεί να κάνει ζημιές. Οπως π.χ. - στην πρεμιέρα - με τη νίκη του στην Ελβετία. Απαιτείται λοιπόν σοβαρότητα, υπομονή και επιμονή για να πανηγυρίσουν, με το σφύριγμα της λήξης, οι διεθνείς. Ενα απρόοπτο της τελευταίας προπόνησης διαφοροποιεί τα πλάνα του Ρεχάγκελ. Ο Γιάννης Αμανατίδης ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο και τέθηκε νοκ-άουτ. Θα λείψουν ακόμα οι τιμωρημένοι Σαμαράς, Σεϊταρίδης, αλλά επιστρέφουν οι Κυργιάκος και Αβραάμ Παπαδόπουλος. Στο όριο των καρτών, άρα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, βρίσκονται οι Κατσουράνης, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Σπυρόπουλος, Τζιόλης. Τα άλλα παιχνίδια του 2ου ομίλου, είναι Λετονία - Μολδαβία, Ελβετία - Ισραήλ.

  • Δυσκολεύτηκε αλλά τελικά τα κατάφερε η Εθνική Ελπίδων. Κέρδισε, στην Τρίπολη, την αντίστοιχη της Λιθουανίας με 1-0 (77' Κουτσιανικούλης) και παρέμεινε στην πρώτη θέση του 9ου ομίλου για τα προκριματικά του 2011. Οι «γαλανόλευκοι» είχαν τον έλεγχο αλλά δεν... καθάρισαν. Και παραλίγο να το «πληρώσουν» (δοκάρι Βαϊτκούνας στο 88'). Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Ν. Νιόπλιας, αναγνώρισε τα παραπάνω και δήλωσε «ευχαριστημένος». Η βαθμολογία: Ελλάδα 13 (8-3), Αγγλία 7 (9-5), Πορτογαλία 3 (5-3), Λιθουανία 3 (2-6), ΠΓΔΜ 1 (6-12).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ