Κυριακή 18 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νικηγής ο Κάρλσεν στην Κίνα

Στα σύνορα Ελλάδας και Σκοπίων τα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα Ευρώπης 2009

Ο Νορβηγός Κάρλσεν (δεξιά) σε παλιότερο αγώνα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή, τον Ινδό GM Β. Ανάντ
Ο Νορβηγός Κάρλσεν (δεξιά) σε παλιότερο αγώνα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή, τον Ινδό GM Β. Ανάντ
Νικητής στο ισχυρότερο τουρνουά στην ιστορία του παγκόσμιου σκακιού αναδείχτηκε ο νεαρός Νορβηγός GM Μάγκνους Κάρλσεν. Ο μαθητής του Γκάρι Κασπάροβ (ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής φιλοδοξεί να τον αναδείξει σε Παγκόσμιο πριν συμπληρώσει τα 21 χρόνια - τώρα είναι μόλις 18), ο οποίος είχε προηγηθεί του Τοπάλοβ 3 βαθμούς, κατέκτησε την πρώτη θέση στην Κίνα ένα γύρο πριν τη λήξη του τουρνουά. Συγκεκριμένα, στο Νανζίνγκ ο Κάρλσεν είχε 7 β. σε 9 αγώνες και ο Βούλγαρος πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βέσελιν Τοπάλοβ ήταν δεύτερος με 4 β. Ακολουθούσαν οι κορυφαίοι Γκραντ Μάστερς Γιανγκ Γουέ (2736 Κίνα), Λέκο (Ουγγ.), Γιακοβέγκο (Ρωσία) και ο Αζέρος Ρατζιάμποφ.

  • Συνεχίζονται στην Οχρίδα το 25ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ευρώπης και το 14ο Πρωτάθλημα Ευρώπης Γυναικών με τη συμμετοχή 54 εξαμελείς ομάδες στους άντρες και 11 τετραμελείς στις γυναίκες. Οι ισχυρότερες ομάδες (συνολικά αγωνίζονται 140 GM), που συμμετέχουν είναι οι Ρωσικές «Economist», η «Ural», η ShSM-64 και η Tomsk-400 με τους Αλεξέεφ, Ελιάνοφ, Τομασέφσκι, Μπου Ξιανγκ * Γκρίστσουκ, Σίροβ, Μαλαχόφ * Γκέλφαντ, Καριάκιν, Καρουάνα * Μοτίλεφ, Τιβιάκοφ, Μπολογκάν.

Η γερμανική Baden-Baden αγωνίζεται με τους Μπακρό, Μοβσεεσιάν, Ανταμς. Επίσης, στις πρώτες σκακιέρες της ισραηλινής Ashdod IIIit αγωνίζονται οι Ιβαντσούκ, Γκασίμοφ, Σαντόφσκι και Αβρουχ. Στην αρμένικη Μίκα Yerevan αγωνίζονται οι Αρονιάν, Ακοπιάν, Σαργκισιάν. Ισχυρότερη ομάδα γυναικών είναι η Cerele d' Echess Monte Carlo με τις Κόνερου, Κόστενιουκ, Κράμλινγκ, Σόισκο και Σκριπτσένκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ