Σάββατο 11 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Κλήρωση... φαρμάκι

Στα δύσκολα έριξε τους τρεις εκπροσώπους μας στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ η κλήρωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, καθώς τόσο ο πρωταθλητής Ολυμπιακός όσο και οι δυο «δικέφαλοι», ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, κληρώθηκαν με ομάδες ιδιαίτερα ισχυρές. Ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει μια από τις πιο διάσημες ομάδες της Αγγλίας αλλά και του κόσμου, τη Λίβερπουλ. Η ΑΕΚ για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια θα επισκεφτεί τη Γερμανία, αφού κοντράρεται με την Μπάγερν Λεβερκούζεν, ενώ ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στην Ολλανδία για να αντιμετωπίσει την Αϊντχόβεν.

Στον Ολυμπιακό το όνομα της Λίβερπουλ δε φαίνεται να τους... φοβίζει.. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Ματζουράκης, σχολιάζοντας την κλήρωση που έφερε την ομάδα του απέναντι στη Λίβερπουλ, τόνισε: «Είναι μια κλήρωση από την οποία οι παίκτες μπορούν να πάρουν πολλά και να δώσουν ακόμη περισσότερα. Σε τέτοια παιχνίδια οι ποδοσφαιριστές υπερβάλλουν εαυτούς, επιδεικνύουν ιδιαίτερη αυτοσυγκέντρωση και με αυτά τα δεδομένα μπορούν να φτάσουν στο στόχο τους». Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της Λίβερπουλ, Ζεράρ Ουγιέ, έδειξε να σέβεται τον Ολυμπιακό καθώς λίγο μετά την κλήρωση τόνισε πως θα είναι δύσκολη η αποστολή της ομάδας του. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο ΟΑΚΑ.

Μπορεί η Μπάγερν Λεβερκούζεν να είναι μια ιδιαίτερα δυναμική και επιθετική ομάδα, όμως στο άκουσμά της ως αντιπάλου της ΑΕΚ δεν προκάλεσε και δέος στους Ενωσίτες. Το όνομα της Μπάγερν Λεβερκούζεν δεν τρόμαξε τον Γιάννη Παθιακάκη. Με δηλώσεις του πριν την προπόνηση ο τεχνικός της Ενωσης τόνισε πως η ομάδα του μπορεί να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο χωρίς κόμπλεξ κατωτερότητας. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στη Γερμανία.

«Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τις πιθανότητες της πρόκρισης. Το αν η ΑΕΚ θα καταφέρει να αποκλείσει τη Λεβερκούζεν και να συνεχίσει στη διοργάνωση είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να το προεξοφλήσουμε από τώρα. Πρόκειται πάντως για μία ομάδα την οποία η καλή ΑΕΚ έχει πιθανότητες να την αποκλείσει. Δεν παύει βέβαια να είναι γερμανική ομάδα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Εάν είμαστε η ΑΕΚ που πρέπει, δεν ανησυχώ. Η καλή ΑΕΚ δε φοβάται τίποτα και κανέναν».

Με σεβασμό αλλά όχι... φόβο αντιμετώπισαν στον ΠΑΟΚ την Αϊντχόβεν, ενώ παράλληλα η αισιοδοξία μεγαλώνει από το γεγονός ότι το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει στην Τούμπα. Ο συνεργάτης του Ντούσαν Μπάγεβιτς, Τάκης Περσίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Ολλανδία: «Είναι καλό που παίζουμε το πρώτο ματς εκτός έδρας και θα έχουμε το πλεονέκτημα όπως με την Ουντινέζε. Η Αϊντχόβεν είναι πολύ καλή ομάδα. Ολοι είδαμε την πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κι εμείς όμως από την πλευρά μας είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά».

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 23 του Νοέμβρη και οι επαναληπτικοί στις 12 του Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ