Σάββατο 11 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Χρωστήρας γυναικών

Εργο της Κ. Μενδρινού
Εργο της Κ. Μενδρινού
Μια σειρά από ελληνικά τοπία που ζωντανεύουν μέσα από την ιδιόρρυθμη οπτική της ζωγράφου Ειρήνης Κανά, παρουσιάζονται στην έκθεση που εγκαινιάζεται στις 15 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Ατριον» (Τσιμισκή 94, Θεσσαλονίκη). Οπως σημειώνεται στον κατάλογο «Το επιβλητικό μεσογειακό τοπίο ξετυλίγεται μπροστά μας με κλασική αναλογία σχημάτων, χρωμάτων και μορφών. Παρουσιάζεται και μοιάζει να αναδύεται μέσα από μια λιτή ζωγραφική, που δεν αντλεί τα στοιχεία της από μια μυθική ατμόσφαιρα. Η τεχνική της, που διαφοροποιείται σημαντικά από εκείνη των άλλων ζωγράφων, με την ανάγλυφη θα έλεγε κανείς επιφάνεια, επιβάλλεται μέσα από την ίδια την απεικόνιση της φύσης». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Εγκαίνια σήμερα (7μμ) στον εκθεσιακό χώρο του θεάτρου «Κάτω από τη Γέφυρα» (πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Νέου Φαλήρου). Η ζωγράφος Μάρω Κυριακή παρουσιάζει την τελευταία της δουλιά με τίτλο «Ονειρο - Μύθος - Πραγματικότητα». Η έκθεση που θα διαρκέσει έως τις αρχές Δεκεμβρίου, θα λειτουργεί καθημερινά και Κυριακές (10π.μ. - 1μμ) και Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή απόγευμα (7μ.μ. - 10μ.μ.).

«Νεκρές φύσεις και πρόσωπα» ονομάζεται η έκθεση ζωγραφικής της Κέλλυς Μενδρινού, που εγκαινιάζεται σήμερα στην αίθουσα τέχνης «Τρίγωνο» (Δροσίνη και Δ. Κυριακού 16, Κηφισιά). Στη σειρά «Πρόσωπα» συσπειρώνεται η συναισθηματική φόρτιση μιας ζωντανής επικοινωνίας, που εκφράζεται με τη «δονούμενη» σάρκα, ενώ στις «Νεκρές φύσεις» με την απέριττη τάξη των πραγμάτων, υποβάλλεται η λογική μιας δομημένης γεωμετρίας. Θα διαρκέσει έως τις 8 Δεκεμβρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ