Κυριακή 18 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΩΝΤΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ
ΝΩΝΤΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ
φωτ.

Στις 16 του Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο κομμουνιστής ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΠΑΡΑΣ. Η οικογένεια του, οι σύντροφοί του στα βουνά της Κρήτης, στις φυλακές, στην παρανομία, οι φίλοι κι οι συναγωνιστές του στους καθημερινούς αγώνες, όσοι τον γνώρισαν αναγνώριζαν στο πρόσωπό του το μεγαλείο του κομμουνιστή, του λαϊκού αγωνιστή. Για τη βαθιά πίστη και αφοσίωσή του στην κοσμοθεωρία του μαρξισμού-λενινισμού, στο Κόμμα του, για τη δύναμή του ν' αντιμετωπίζει τους κτηνάνθρωπους - βασανιστές του. Για τη μεγάλη του αντοχή στις δοκιμασίες, παλεύοντας όρθιος χωρίς ταλαντεύσεις σ' όλη τη ζωή του για την υπόθεση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, τιμώντας, έτσι απλά, το ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η οικογένειά του, η σύζυγός Παρίτσα, τα παιδιά του Γιάννης, Μάριος και Βαγγέλης προσφέρουν ενίσχυση στο ΚΚΕ 300 ευρώ.

***

φωτ.

Στη μνήμη του γιου μας ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ, που «έφυγε» πρόωρα σε τροχαίο δυστύχημα, οι γονείς του Θανάσης και Δήμητρα και ο αδερφός του Μπάμπης προσφέρουν 20 ευρώ για ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παλαμά Καρδίτσας.

Ο Νίκος ήταν δραστήριο μέλος της ΚΝΕ. Ο πρόωρος θάνατός του ήταν πλήγμα και για τους γονείς του, αλλά και για την κομμουνιστική νεολαία.

Οι γονείς του Δήμητρα και Θανάσης Κυρίτσης

ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ
***

φωτ.

O ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ του Γερβασίου γεννήθηκε στις 20-05-1941 στο Μεγάλο Σειρήνι Γρεβενών. Εργατικός, μετανάστης στη Γερμανία από το 1971. Από νωρίς διακρίθηκε για τη συνδικαλιστική του δράση. Διετέλεσε, επί σειρά ετών, γραμματέας της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης στην οποία ήταν οργανωμένος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στο Κάρλσφελντ Γερμανίας.

Ανήσυχο και συλλογικό πνεύμα, εντάχτηκε στο ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του. Στη Γερμανία ήταν μέλος της ΚΟΒ Μονάχου και από το 2001 που επέστρεψε στην Ελλάδα έγινε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Γρεβενών του ΚΚΕ. Ηταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αγωνίστηκε για την επίλυση προβλημάτων του χωριού του, το οποίο αγαπούσε πολύ, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλου Σειρηνίου Γρεβενών με πλούσια πολιτιστική και κοινωνική δράση. Πέθανε ξαφνικά στις 13-10-2008, κομμουνιστής, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού, αγωνιστής για μια καλύτερη ζωή μέχρι το τέλος.

Στη μνήμη του προσφέρουν στη ΝΕ Γρεβενών η σύζυγός του Αναστασία το ποσό των 100 ευρώ, και ο αδερφός του Αλέκος το ποσό των 50 ευρώ.

***

φωτ.

Στις 14 Οκτώβρη έκλεισε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αταλάντευτος κομμουνιστής και αξιωματικός του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΙΜΠΙΔΗΣ. Ο σύντροφος Χρήστος πολέμησε το φασισμό και αγωνιζόταν για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος μέχρι το τέλος.

ΤΖΕΝΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΤΖΕΝΑΣ ΝΙΚΟΣ
Για τις ανάγκες του αγώνα και αντί για μνημόσυνο, οι σύντροφοί του της ΚΟ Κολωνού προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ και η οικογένειά του ακόμα 100 ευρώ.

***

φωτ.

Τρία χρόνια μετά το θάνατο της αγαπημένης μας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΙΤΑΡΑ.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Σεραφείμ Σιταράς, τα παιδιά και τα εγγόνια της προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Οινοφύτων, 300 ευρώ ενίσχυση. Συνεχίζουμε χωρίς εσένα. Συνεχίζεις να μας λείπεις.

***

φωτ.

Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σ. ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΥΛΙΩΤΗΣ. Μια ζωή δοσμένη στον αγώνα, μια πορεία ταυτισμένη με την πάλη για τα δίκαια του λαού. Ηταν ο δρόμος που επέλεξε να πορευτεί.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του Μαρία προσφέρει 100 ευρώ στην ΚΟ Καλαμπάκας του ΚΚΕ.

***

φωτ.

Πριν 2 χρόνια, στις 19.10.2007, απρόσμενα έφυγε από τη ζωή, στα 70 του χρόνια, ο αγαπημένος μας αδερφός ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΡΗΣ (Γούναρης), άνθρωπος με δυναμισμό και ζωντάνια, αγαπητός σε όλους. Η μνήμη του θα μας συντροφεύει πάντα. Αντί για λίγα λουλούδια στον τάφο σου, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γαλατσίου.

Η οικογένεια Χαρ. Χαϊδεμένου

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας αδερφού και θείου ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΥΡΙΔΗ, που χάσαμε ξαφνικά την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009, προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Κεντρικού Χαλανδρίου, στο ΚΚΕ, το κόμμα στο οποίο πίστευε και ψήφιζε μέχρι το τέλος της ζωής του, το ποσό των 70 ευρώ.

Η αδερφή του Ελένη Μουρίδου

Ο ανιψιός του Πάνος Χαραλάμπους

***

φωτ. 2

Στις 26.3.2005 έφυγε από τη ζωή ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΙΩΓΑΣ και, πρόσφατα, η συντρόφισσά του στη ζωή και στους αγώνες ΘΕΟΔΩΡΑ. Και οι δύο αγωνίστηκαν και πρόσφεραν πολλά στο κίνημα, για την ανατροπή του καπιταλισμού. Και οι δύο έμειναν πιστοί μέχρι το τέλος της ζωής τους στα ιδανικά του Κόμματος.

ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ
ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ
Αντί για μνημόσυνο, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κολωνού, οι σύντροφοι της ΚΟ 100 ευρώ και 100 ευρώ τα παιδιά τους Νίκος και Γιάννης.

***

φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΙΜΟΡΕΛΗ του Λεωνίδα, από τη Μουριά Τρικάλων, αγωνιστή του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ, που χάθηκε, πιθανόν, κατά την υποχώρηση του ΔΣΕ προς τις σοσιαλιστικές χώρες, προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟ Νομού Τρικάλων του ΚΚΕ ενίσχυση. (Ο αδελφός μου υπηρετούσε στη Μεραρχία του Χ. Φλωράκη στο ΔΣΕ. Οποιος εκ των επιζώντων συντρόφων του γνωρίζει κάτι για την τύχη του, να τηλεφωνήσει στα τηλέφωνα: 2431025181 και 2109423104)

Ο αδελφός Κων. Σιμορέλης

***

φωτ. 2

Στη μνήμη του ΝΩΝΤΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και στελέχους του ΚΚΕ, και της αδελφής του ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Κολιάτσου Πατησίων, για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η συντρόφισσά του Αγλαΐα και τα παιδιά

***

φωτ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (1916 - 1984), μηχανουργός, στέλεχος του Κόμματος και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Υπήρξε μέλος του προεδρείου του ΚΣ της ΕΠΟΝ. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε στα «πέτρινα χρόνια» 1949 - 1953.

φωτ.

Η ΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (1923 - 2009) ήταν μέλος του Κόμματος και υπήρξε αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης. Δραστήριο μέλος και στέλεχος του Συλλόγου Γυναικών Κορυδαλλού.

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΓΙΩΡΓΟΥ και ΑΝΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ προσφέρουμε 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μαλαγαρδή Κορυδαλλού.

Τα παιδιά τους

Μαίρη και Ρούλα Οικονόμου

***

φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μας, συζύγου και πατέρα, στη ζωή και τον αγώνα, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΤΟΥΛΑ, και εκπληρώνοντας επιθυμία του, με τη συμπλήρωση 3 μηνών από το θάνατό του, προσφέρουμε 200 ευρώ στη ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Με την ελπίδα να δυναμώσει ο αγώνας για μια κοινωνία που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, όπως πάλευε ο ίδιος μέχρι την τελευταία του στιγμή.

ΓΚΟΥΛΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΚΟΥΛΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Η σύζυγος

Τα παιδιά του

***

φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος που έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος ΒΕΝΤΖΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Γεννήθηκε στο χωριό Διάκο Γρεβενών το 1926. Το 1944 εντάχτηκε στις γραμμές του ΕΛΑΣ και το 1947 στο ΔΣΕ όπου αναδείχτηκε σε διοικητή Λόχου. Βασανίστηκε, φυλακίστηκε στα Γρεβενά. Τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε στην Αλβανία. Μέλος του ΚΚΕ. Με την ήττα του ΔΣΕ, το 1949, βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Εκεί παντρεύτηκε τη σύντροφο της ζωής του και έκαναν δύο παιδιά. Δούλεψε στην παραγωγή 26 χρόνια. Το 1975 επαναπατρίστηκε και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Συνδέθηκε με την ΚΟ Τούμπας του ΚΚΕ. Ανήσυχος πάντα για την πορεία του Κόμματος. Μας λείπει πολύ, θα τον θυμόμαστε και θα τον αγαπούμε όλοι.

Η σύζυγός του, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του προσφέρουμε, στη μνήμη του, στο ΚΚΕ 20 ευρώ, μέσω ΚΟ Κληματαριάς Κάτω Τούμπας.

***

φωτ.

Αρη μου, αδελφούλη μου, στις 15 Οκτώβρη είχες τα γενέθλιά σου και εσύ, για έκτη φορά, έλλειπες. Μαύρες οι μέρες που κάποτε ήταν γιορτινές. Μαυρίζουν οι ψυχές μας στη συντροφιά των αναμνήσεων. Σκοτεινιάζουν τα μάτια που η ζωή προχωράει κι εσύ λείπεις. Ομως, Αρη μου, ο διαμαντένιος χαρακτήρας σου, η λεβέντικη κορμοστασιά σου και η λάμψη των ματιών σου, ΗΛΙΕ ΜΟΥ, θα μας συνοδεύουν σ' αυτό το παράξενο ταξίδι που λέγεται ζωή.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΠΑΡΑΣ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΠΑΡΑΣ
Στην άσβεστη μνήμη σου, η μαμά κι εγώ προσφέρουμε: Στην ΕΕΔΥΕ 1.000 ευρώ, στο ΠΑΜΕ 1.000 ευρώ και στο ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω ΚΟ Ιδιωτικών.

Στη μνήμη σου, επίσης, η θεία μας Βάσω Ζαχαριά προσφέρει στο ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω ΚΟ Ανθούπολης. Σ' αγαπώ και μου λείπεις.

Η αδελφή σου

Ευτυχία Δημαρόγκωνα

***

Στη μνήμη της αγωνίστριας και ψηφοφόρου του ΚΚΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, συζύγου του συντρόφου Δημήτρη Παναγόπουλου, οι σύντροφοι της ΚΟΒ Αρτέμιδας, αντί για στεφάνι, προσφέρουν στο τιμημένο ΚΚΕ 110 ευρώ.

***

φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΤΖΕΝΑ, αξιωματικού του ΕΛΑΣ στην Κατοχή και αγωνιστή του λαϊκού κινήματος που «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΚΟ των ΕΒΕ της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Τα παιδιά του

Γιάννης, Ντίνα

***

Στη μνήμη των γονιών τους ΘΩΜΑ και ΣΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, από τη Νέα Σεβάστεια Δράμας, τα παιδιά τους Κούλα, Σόλων και Δήμητρα προσφέρουν στη ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ 500 ευρώ.

***

Στη μνήμη του ΣΩΚΡΑΤΗ ΦΟΥΛΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, η γυναίκα του προσφέρει 50 ευρώ στη ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ.

***

φωτ.

Με τη συμπλήρωση τριμήνου από την ημέρα (19/7/2009) που «έφυγε» ξαφνικά σε ατύχημα ο γιος μου ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, στη μνήμη του, η οικογένεια, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουμε 350 ευρώ στις ΚΟ Ηλιούπολης του ΚΚΕ σαν οικονομική ενίσχυση.

Σιμόπουλος Γιώργος

***

φωτ.

Συμπληρώθηκαν την Πέμπτη 15 Οκτώβρη 40 μέρες που έφυγε από τη ζωή το στέλεχος του ΚΚΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΔΑΣ, από την Καλλιράχη της Θάσου. Ο σ/φος Παναγιώτης αφιέρωσε τη ζωή του για το καλό του λαού, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό. Στάθηκε αταλάντευτος, αποφασιστικός στην υπόθεση και τα ιδανικά του ΚΚΕ. Τον διέκριναν η λεβεντιά, η αγωνιστικότητα, η σταθερότητα στις αρχές του Κόμματος. Αντιπάλευε τον οπορτουνισμό και το συμβιβασμό, κάθε φαινόμενο συναίνεσης και ταξικής συνεργασίας. Ηταν σεμνός, ανιδιοτελής, όπως αρμόζει στους λαϊκούς αγωνιστές, στους κομμουνιστές. Είχε τη σεμνότητα εκείνη των τίμιων αγωνιστών που αφήνουν τα έργα τους και τις πράξεις τους να μιλήσουν γι' αυτούς. Για τη δράση του εξορίστηκε επί σειρά ετών στο Παρθένι, στο Λακί της Λέρου και στα Κύθηρα.

ΣΑΡΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΑΡΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
Στη μνήμη του, αντί για μνημόσυνο, η αγαπημένη σύζυγός του Πηνελόπη Ροδά, σύντροφος στη ζωή και στους αγώνες - στα πιο δύσκολα χρόνια της εξορίας του, ήταν μαζί του και με την μικρή τότε κόρη τους Βάσω στην εξορία στα Κύθηρα - που στάθηκε δίπλα του και στην τελευταία μάχη της ζωής του, προσφέρει 500 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΙΜΠΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΙΜΠΙΔΗΣ

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΒΕΝΤΖΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΒΕΝΤΖΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΡΟΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΡΟΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ανδρέας Μουρίδης
Ανδρέας Μουρίδης

Ελευθερία Σιταρά
Ελευθερία Σιταρά

Δημήτρης Ζιώγας
Δημήτρης Ζιώγας

Θεοδώρα Ζιώγα
Θεοδώρα Ζιώγα

Χρήστος Σιμορέλης
Χρήστος Σιμορέλης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ