Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ευγλωττα ευχαριστήρια

Δημόσιες ευχαριστίες προς την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, που του παρέδωσε τον όμιλο της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», αλλά και προσωπικές ευχαριστίες προς τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, «που στήριξε την αποκρατικοποίηση» του ομίλου, περιείχε η ομιλία του Α. Βγενόπουλου της MIG και ιδιοκτήτη της «Οlympic Air», κατά την προχτεσινή τελετή εγκαινίων της νέας εταιρείας, στις εγκαταστάσεις της Τεχνικής Βάσης, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Ο Α. Βγενόπουλος, απευθυνόμενος στους 6.500 (!) προσκεκλημένους του από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο - ανάμεσά τους οι προηγούμενοι υπουργοί Μεταφορών - Επικοινωνιών επί κυβέρνησης ΝΔ Κ. Χατζηδάκης και Ευρ. Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ν. Σηφουνάκης, κ.ά. - αφού αναφέρθηκε στη ...μεγάλη νίκη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, είπε ότι ανταποκρίθηκε στην έκκληση της προηγούμενης κυβέρνησης, που έγινε «και με συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της σημερινής κυβέρνησης» και ανέλαβε «το τιτάνιο εγχείρημα» να φτιάξει μια νέα «Ολυμπιακή» «που να κάνει όλους τους Ελληνες υπερήφανους».

Για την ουσιαστική στήριξη που παρείχε το ΠΑΣΟΚ στην ιδιωτικοποίηση του ομίλου της ΟΑ ο Α. Βγενόπουλος ήταν αποκαλυπτικός, δηλώνοντας επί λέξει: «Κατ' αρχήν οφείλω να ευχαριστήσω τους αρμόδιους πρώην υπουργούς, τον κ. Κ. Χατζηδάκη κατ' αρχήν αλλά και τον κ. Ευρ. Στυλιανίδη, καθώς και τον κ. Γ. Παπαθανασίου και την κα Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, αλλά και τον γεν. γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, τον κ. Δ. Πλατή, για τη συνεργασία μας στην πολύ δύσκολη περίοδο της μετάβασης από την παλαιά ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ στη νέα. Επίσης, οφείλω να ευχαριστήσω τον σημερινό πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, διότι σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στήριξε την αποκρατικοποίηση για το πραγματικό συμφέρον του δημοσίου αγνοώντας αντιπολιτευτικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες. Οπως είχαμε δηλώσει τότε εγγράφως δε θα προχωρούσαμε σε αυτό το εγχείρημα χωρίς τη στήριξή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ