Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΗΡΑΝΕ ΦΩΤΙΑ ΟΙ ΝΤΑΠΙΕΣ

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑ: «Είναι βεβαίως άλλο πράγμα να ζητείς βελτίωση των όρων και των αμοιβών εργασίας και εντελώς διαφορετικό να επιχειρήσεις κατάργηση μιας διεθνούς συμφωνίας. Αν οι αρμόδιοι της κυβερνήσεως αδυνατούν να εξηγήσουν στους εργαζομένους στο λιμάνι αυτά τα απλά πράγματα, οι ίδιοι οι απεργοί οφείλουν να λάβουν υπόψη τους αυτές τις αλήθειες και να πράξουν αναλόγως» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! «Ενα εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα ριζοσπαστικών αλλαγών σε όλους τους τομείς - τη Διοίκηση, την Οικονομία, τους Θεσμούς - ανέπτυξαν ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις. Ενα πρόγραμμα που η υλοποίησή του - ακόμα και αν δεν ολοκληρωθεί στο 100% - θα αποτελέσει επανάσταση για την ελληνική κοινωνία και μια βαθιά τομή εκσυγχρονισμού» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΠΡΑΣΙΝΑ Α-ΛΟΓΑ: «Επωμίσθηκε την υποχρέωση το ΠΑΣΟΚ με τις προεκλογικές του υποσχέσεις, να δρομολογήσει αμέσως μετά τις εκλογές μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, αλλά και να καταργήσει ρυθμίσεις της Νέας Δημοκρατίας, που έθιγαν κεκτημένα δικαιώματα (...) Σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας ένα πρόγραμμα άμεσης εφαρμογής με 7 πρώτες παρεμβάσεις, που αφορούν: την επαναφορά της διάταξης για τη συνταξιοδότηση των μητέρων με ανήλικο τέκνο στο 50ό έτος της ηλικίας τους αντί του 55ου, την κατάργηση του πλαφόν 20% στις επικουρικές συντάξεις, την αλλαγή του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων, την ανασυγκρότηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού, την απόδοση των συντάξεων μέσα σε 3 μήνες» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ