Σάββατο 24 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εντείνονται οι προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών
  • Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και σχολείων, ακόμα και δήμαρχοι αναλαμβάνουν δράση να ...συνετίσουν τους μαθητές ώστε να μην κινητοποιούνται
  • Ψήφισμα της Ενωσης Γονέων Καλαμαριάς για να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων

Από περσινή κινητοποίηση των μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από περσινή κινητοποίηση των μαθητών στη Θεσσαλονίκη
Κλιμακώνεται η επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών της Θεσσαλονίκης, καθώς φουντώνουν οι κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις σε μια σειρά σχολεία, με αίτημα την επίλυση άμεσων και χρόνιων προβλημάτων που σχετίζονται με κτιριακά και υλικοτεχνική υποδομή, με ελλείψεις εκπαιδευτικών και βιβλίων, με το περιεχόμενο της μόρφωσης και τη δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, ακόμη και την όξυνση του προβλήματος των ναρκωτικών μέσα στα σχολεία. Ενεργό ρόλο σε αυτή την επιχείρηση αναλαμβάνουν, μετά τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Σχολείων και δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να συκοφαντήσουν και να υπονομεύσουν τον αγώνα των μαθητών.

Στο πλευρό των μαθητών στέκεται η Ενωση Γονέων Καλαμαριάς, κόντρα σε όσους επιχειρούν να μετατρέψουν τους γονείς σε «Δούρειο Ιππο».

Εντολές προς τους διευθυντές

Αντί να φροντίσουν να λύσουν άμεσα προβλήματα των σχολείων, οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ζητούν από τους διευθυντές να αρχίσουν τις έμμεσες απειλές προς τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, αξιοποιώντας το ζήτημα της αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών που χάνονται εξαιτίας των καταλήψεων.

Το 3ο Γραφείο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με έγγραφο που έστειλε στις 14 Οκτώβρη προς τους διευθυντές των σχολείων, τους ζητά να ενημερώσουν τους μαθητές και τους γονείς τους ότι οι διδακτικές ώρες που χάνονται θα αναπληρωθούν με περικοπή εκδρομών, μάθημα τα Σάββατα, κλπ. Επίσης τους ζητά να συγκαλέσουν άμεσα το Σχολικό Συμβούλιο, έργο του οποίου δηλώνεται ότι είναι μεταξύ άλλων «η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου με κάθε πρόσφορο τρόπο».

Η τρομοκρατία τους δε θα περάσει

Οι οργανώσεις Συκεών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους το δήμαρχο Συκεών και το διευθυντή του 1ου Ενιαίου Λυκείου για παρεμβάσεις τους προκειμένου να παύσουν οι κινητοποιήσεις στο Λύκειο. Σύμφωνα με την καταγγελία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ο δήμαρχος έσπευσε να συγκαλέσει σύσκεψη την περασμένη Δευτέρα και να «ζητήσει» από τους μαθητές να σταματήσουν την κατάληψη, λέγοντας πως η κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) τώρα κοιτάει τα προβλήματά τους. Δε σταμάτησε όμως εκεί, έριξε και τη λάσπη του για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα των μαθητών. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καταγγέλλουν ακόμα ότι την επόμενη μέρα της σύσκεψης, γονείς μαθητών που είναι εκλεγμένοι στο 15μελές του σχολείου δέχτηκαν στο σπίτι τους τηλεφώνημα από τη διεύθυνση του σχολείου και προειδοποιήσεις πως αν δε σταματήσει η κατάληψη, μπορεί να παρέμβει ακόμα και ο εισαγγελέας!

Οι Οργανώσεις Συκεών του ΚΚΕ και ΚΝΕ ξεκαθαρίζουν ότι «στέκονται πάντα αλληλέγγυοι στη νεολαία, στηρίζουν όλα τα δίκαια αιτήματα μαθητών και εργαζομένων, τους αγώνες που συλλογικά και δημοκρατικά αποφασίζονται από τους ίδιους. Καλούμε εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και γονείς να είναι συμπαραστάτες και όχι αντίπαλοι. Να συμβάλουν στην ανάπτυξη του κινήματος Παιδείας, στην κοινή δράση και συμπόρευση με το εργατικό - λαϊκό κίνημα», τονίζουν στην ανακοίνωση.

Φυσικοί σύμμαχοι γονείς και μαθητές

Το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς, στο πλευρό των παιδιών τους, δείχνει η Ενωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Καλαμαριάς. Με ψήφισμά της συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των μαθητών και καταγγέλλει την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων που επιχειρείται μέσα από την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος απειλεί με ποινικές διώξεις σε βάρος μαθητών και γονιών.

Οπως αναφέρει, «γονείς και μαθητές είμαστε φυσικοί σύμμαχοι! Οι μαθητές βλέπουν καθημερινά τους γονείς τους να στερούνται, για να χρυσοπληρώνουν φροντιστήρια, γυμναστήρια, ωδεία. Οι γονείς συναισθανόμαστε και συμμεριζόμαστε το άγχος και την ανασφάλεια που νιώθουν τα παιδιά μας για το μέλλον τους. Από κοινού διεκδικούμε:

Να σταματήσουν οι απόπειρες ποινικοποίησης και καταστολής των κινητοποιήσεων των μαθητών και της αγωνιστικής τους διάθεσης. Nα καταργηθεί τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Να απαλλοτριωθούν άμεσα τα χαρακτηρισμένα για σχολική στέγη οικόπεδα και να κτιστούν εξ ολοκλήρου δημόσια διδακτήρια.

Να δοθούν άμεσα λύσεις που να εξασφαλίζουν την ποιοτική πρωινή λειτουργία του σχολείου με σύγχρονες, λειτουργικές κι ασφαλείς αίθουσες διδασκαλίας με 20 μαθητές το πολύ ανά τμήμα σε Γυμνάσια - Λύκεια, με αίθουσες εργαστηρίων, οπτικοακουστικών μέσων, γυμναστήρια, βιβλιοθήκες, άνετες αυλές.

Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο, με κοινά προγράμματα, για όλους τους μαθητές, ενάντια σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησής του (αναθεώρηση του άρθρου 16, Νόμος - Πλαίσιο, Καποδίστριας 2 κλπ.).

Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15%».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιστρατεύει την καταστολή και τη συκοφάντηση απέναντι στους μαθητές που διεκδικούν μέτρα προστασίας (2020-09-23 00:00:00.0)
Αποβολές μαθητών 4ου Λυκείου Καρδίτσας (2019-04-17 00:00:00.0)
Συλλήψεις μαθητών που αντιδρούν στις χαφιεδοκάμερες στο σχολείο τους (2012-10-24 00:00:00.0)
Οπλο τους οι πιέσεις, οι εκβιασμοί, ο αυταρχισμός (2011-10-04 00:00:00.0)
Επιμένουν οι διάφοροι παιδονόμοι (2011-10-01 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τη «δουλειά» οι «αγανακτισμένοι» (2008-10-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ