Σάββατο 24 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Μπλοκαρισμένη» υπουργός

Στο χτεσινό ρεπορτάζ του «Εθνους» για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναφέρεται: «Στη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε έντονος προβληματισμός για τη στάση του ΚΚΕ. Η Α. Διαμαντοπούλου έφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου με μια ώρα καθυστέρηση, καθώς ήταν μπλοκαρισμένη από συνδικαλιστές του Περισσού»... Εμείς λέμε: Ελεος!

Η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, είχε προχτές στη 1 το μεσημέρι συνάντηση με μια από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, την ΟΙΕΛΕ (των εκπαιδευτικών που δουλεύουν σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια κλπ.). Αν αναλογιστεί κανείς ότι το υπουργικό συμβούλιο ξεκινούσε στις 3 το μεσημέρι και ότι όλες οι αντίστοιχες συναντήσεις στο υπουργείο Παιδείας διήρκεσαν πάνω από μία - μιάμιση ώρα, είναι προφανές ότι θα δυσκολεύονταν να είναι η υπουργός στην ώρα της στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η πραγματικότητα είναι ότι η υπουργός επιχείρησε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την ΟΙΕΛΕ (πλειοψηφία ΠΑΣΚ), να μιλήσει μόνο το προεδρείο και όχι τα μέλη του ΔΣ από τις υπόλοιπες παρατάξεις. (Αλήθεια, τότε γιατί κάλεσε όλο το ΔΣ κι όχι μόνο το προεδρείο; Είχε μήπως την αίσθηση ότι τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ πήγαν στο υπουργείο για βόλτα ή για διακόσμηση του τραπεζιού της συνάντησης;). Είναι γεγονός ότι μετά από παρέμβαση του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ, η υπουργός αναγκάστηκε να δεχτεί το αυτονόητο, δηλαδή το να τοποθετηθούν όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της Ομοσπονδίας.

Αν το παραπάνω, δηλαδή, μια συνάντηση που είναι μέσα στα τυπικά καθήκοντα της υπουργού, διαστρεβλώνεται και παρουσιάζεται ως «μπλοκάρισμά της από συνδικαλιστές του Περισσού», είναι προφανές ότι εξυπηρετεί... άλλους σκοπούς: Την κατασυκοφάντηση του κινήματος που το φοβούνται - αν και λένε ότι αισθάνονται ισχυροί με το 44% - γιατί η πολιτική τους δεν είναι φιλολαϊκή.


Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ