Τρίτη 27 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Ιμάντας μεταβίβασης στη Γιούροστατ

Δηλώσεις από τον πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Μ. Κοντοπυράκη

Τις απαντήσεις του στις αιτιάσεις της νέας διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έδωσε ο μέχρι πρότινος γγ της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) Μ. Κοντοπυράκης σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Το θέμα αφορά στο ύψος των εμφανιζόμενων ελλειμμάτων στον κρατικό προϋπολογισμό, γύρω από τα οποία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έστησαν την προεκλογική ψευτοαντιπαράθεση και που σήμερα αξιοποιούνται για την παραπέρα κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής με την εφαρμογή των μέτρων που αξιώνουν η ΕΕ και άλλα κέντρα του κεφαλαίου.

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΣΥΕ επισήμανε ότι η «πρόβλεψη του ελλείμματος για το 2009 αλλά και για κάθε έτος γίνεται από το υπουργείο Οικονομίας» - με άλλα λόγια από την κάθε κυβέρνηση, εν προκειμένω από τη ΝΔ - προσθέτοντας ότι τα στοιχεία που στέλνουν τόσο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όσο και η Αρχή Πληρωμής (αφορά τους κοινοτικά κονδύλια) «διαβιβάζονται ως έχουν αφού η ΕΣΥΕ δεν έχει δυνατότητα ελέγχου, γεγονός που γνωρίζει και η Γιούροστατ». Ο Μ. Κοντοπυράκης διερωτήθηκε για το κατά πόσο «προβλήματα που δεν έχουν καμιά σχέση με την ΕΣΥΕ θα λυθούν με την ανεξαρτητοποίησή της», δηλαδή με το μοντέλο που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην γγ της ΕΣΥΕ δήλωσε πως τα δημοσιεύματα και οι δηλώσεις των τελευταίων ημερών έχουν πλήξει το κύρος της υπηρεσίας, σημειώνοντας ότι τρεις επιχειρήσεις αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια.

Και από τις απαντήσεις που έδωσε ο πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας προκύπτει ανάγλυφα το γεγονός ότι τα γρανάζια και οι κάθε είδους ιμάντες μεταβίβασης δουλεύουν στη βάση των συγκεκριμένων κατευθύνσεων που κάθε φορά υπαγορεύουν οι ανάγκες πολιτικής διαχείρισης του εκμεταλλευτικού συστήματος, γεγονός που βέβαια καμία απολύτως σχέση δεν έχει με τους εργαζόμενους στην υπηρεσία. Απροκάλυπτη ήταν η τακτική που εφάρμοσε η επίσημα λεγόμενη «ανεξάρτητη αρχή», η ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδας που ανεβοκατέβαζε τα ελλείμματα ...κατά το δοκούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ