Τρίτη 27 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καλλιεργεί κλίμα για αναγκαιότητα της καταστολής

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να παρουσιάσει τα μέτρα έντασης της καταστολής που στοχεύουν το χτύπημα του λαϊκού κινήματος, ως απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Και προσπαθεί έτσι να καλλιεργήσει στο λαό το κλίμα ότι είναι απαραίτητα τέτοια μέτρα. Σ' αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, παρουσίασε τις προθέσεις της κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την πάταξη της εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, για τις χαφιεδοκάμερες είπε: «οι κάμερες υπάρχουν γιατί είναι χρήσιμα εργαλεία τεχνολογικά για να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. (...) από την άλλη, το θέμα δεν είναι αν λειτουργούν οι κάμερες, αλλά πώς λειτουργούν, υπό την εποπτεία ποίου, ποιος ελέγχει αυτόν που χρησιμοποιεί τις κάμερες και τι κάνει το υλικό το οποίο παίρνει». Ουσιαστικά, λέει ότι αυτό που θα κάνει η κυβέρνηση είναι να συνεχίσει την παρακολούθηση και την καταγραφή αλλά με διαφορετικό τρόπο...

Ακόμα επιβεβαίωσε ότι θα ανοίξει και πάλι η υπόθεση «17Ν», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η έρευνα θα συνεχιστεί διότι αφορά έναν αριθμό προσώπων που εμπλέκονται αλλά δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα. Μιλάω για πάρα πολύ συγκεκριμένα πράγματα διότι είναι πάρα πολύ συγκεκριμένα τα στοιχεία». Πάντως, η στάση της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα προκαλεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με το τι επιδιώκει από αυτή την υπόθεση σε μια χρονική συγκυρία που αναμένεται να πάρει σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

Επικήρυξη 600.000 ευρώ

Με το ποσό των 600.000 ευρώ επικήρυξε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τρία άτομα που καταζητούνται για αξιόποινες πράξεις. Πρόκειται για τους Συμεών Σεϊσίδη, Μάριο Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για πράξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες με έγγραφο που απέστειλε χτες στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Φ. Μακρή, ζητά τη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου, για να ανατεθεί σε εφέτη - ανακριτή η υπόθεση, που αφορά στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ