Τρίτη 27 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επικίνδυνη η πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σε σχόλιό του, με αφορμή τις καταστροφές από τις βροχοπτώσεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες σε όλη τη χώρα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνει:

«Το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσε η νεροποντή καταδεικνύει πόσο επικίνδυνη για τη ζωή και την περιουσία του λαού είναι η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σχετικά με την εμπορευματοποίηση της γης και την ιεράρχηση της κατασκευής έργων υποδομών με γνώμονα την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, κατά την προχτεσινή νεροποντή.

Το ΚΚΕ απαιτεί την πλήρη αποζημίωση όλων των λαϊκών νοικοκυριών, των αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών που επλήγησαν, καθώς και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από κρατικό φορέα που θα έχει γενικότερη ευθύνη για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Επιβεβαιώνεται και τώρα, με αφορμή παρόμοια γεγονότα, ότι χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική πολιτική με κεντρικό πανεθνικό σχεδιασμό και με αποκλειστικό κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ