Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Καθαρή» ενέργεια και κέρδη

Προσοχή, προσοχή! Ενεργειακοί κολοσσοί, «προφήτες» της «πράσινης ανάπτυξης» κυκλοφορούν ανάμεσά μας και απαιτούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να... προστατέψουν το περιβάλλον.

Μπορεί η ηλεκτροπαραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ - αιολικά, φωτοβολταϊκά) να είναι χαμηλή στην Ελλάδα και να μην αρκεί για να πιαστούν οι στόχοι της ΕΕ, ωστόσο η εγγυημένη αγορά της παραγωγής σε υπέρογκες τιμές απειλεί να τινάξει το σύστημα!

Το τέλος ΑΠΕ που πληρώνουμε όλοι με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ φαίνεται ότι δεν αρκεί για να πληρωθούν οι ιδιώτες παραγωγοί ΑΠΕ. Πού θα βρεθούν τα λεφτά και ποιος θα πληρώσει την «πράσινη» ανάπτυξη;

Το ερώτημα είναι ρητορικό, καθώς έχει απαντηθεί εδώ και καιρό. Ολοι εμείς θα πληρώσουμε τη «νύφη».

Για έναν παράξενο, ανεξήγητο λόγο, που κανείς δεν μπαίνει και στον κόπο να ξεδιαλύνει, οι εταιρείες που κάνουν μπίζνες με την ηλεκτροπαραγωγή γενικώς και ειδικώς με τις ΑΠΕ, μένουν στο απυρόβλητο, «καταδικασμένες» και «υποχρεωμένες» σε τεράστια κέρδη!

Ετσι, η «καθαρή» - που λέει ο λόγος - ενέργεια, η οποία είναι τόσο απαραίτητη για το περιβάλλον και την οικονομία, «πρέπει» να πληρώνεται αδρά από τους εργαζόμενους και να αποφέρει μεγάλα κέρδη για τους επιχειρηματίες....

Πώς τα κατάφεραν πάλι, ε;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ