Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Προετοιμασία για σοβαρούς και απαιτητικούς αγώνες

Ανακοίνωση - κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας, με αφορμή τη χτεσινή συνάντηση Λοβέρδου - Δασκαλόπουλου

«Η συνάντηση του υπουργού Εργασίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του ΣΕΒ αποκάλυψε γρήγορα και ξεκάθαρα τη συμφωνία τους στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Αποδείχτηκε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης βρίσκονται σε αντιστοιχία με τα αιτήματα του ΣΕΒ, ο οποίος απαίτησε στη συνάντηση από την κυβέρνηση γρήγορες και αποτελεσματικές αποφάσεις στο όνομα της κερδοφορίας». Τα παραπάνω -ανάμεσα άλλα- σημειώνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του για τη χτεσινή συνάντηση υπουργού Εργασίας - ΣΕΒ, κάνοντας εκτενή αναφορά στα όσα αντεργατικά συμφώνησαν μεταξύ τους οι «κοινωνικοί εταίροι».

Χτυπώντας καμπανάκι κινδύνου, το ΠΑΜΕ καλεί:

  • Τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα τώρα, χωρίς καμιά καθυστέρηση, να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς και να τους ενημερώσουν άμεσα, οργανώνοντας την πάλη. Να ενεργοποιήσουν τις σωματειακές επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα. Τα ΔΣ των Σωματείων, με σχέδιο, να συνεχίσουν την προσπάθεια οργάνωσης της εργατικής τάξης, μαζικοποίησης των Σωματείων. Να προετοιμάσουν καλά τη μάχη των ΣΣΕ, «που θα είναι μια δύσκολη μάχη, γιατί θα έχουμε απέναντί μας την εργοδοσία, την κυβέρνηση, την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ». Να δώσουν σημαντική βοήθεια, να μπουν μπροστά στην οργάνωση, το συντονισμό, στην έκφραση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους που απολύονται, όπως εργαζόμενοι στα «stage», συμβασιούχοι και με άλλες άθλιες μορφές απασχόλησης. Να ανοίξουν ακόμα πιο ολοκληρωμένα την ανάγκη η εργατική τάξη να τιμωρήσει όλους εκείνους που την κορόιδεψαν, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που έκαναν εμπόριο τις ελπίδες της.
  • Την εργατική τάξη να πετάξει στον Καιάδα τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, γιατί είναι επικίνδυνος για τα συμφέροντά της.
  • Τις ταξικές δυνάμεις να συνεχίσουν με πιο οργανωμένο τρόπο τη συζήτηση με την εργατική τάξη για την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζει, και να παλέψει για το δρόμο ανάπτυξης που θα ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες ανάγκες της. Να παλέψει για να γίνει ιδιοκτήτης του τεράστιου πλούτου που παράγει.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ