Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κυνηγημένοι από τον ιμπεριαλισμό

Ανακοίνωση για τον πνιγμό των προσφύγων στις ακτές της Λέσβου

Καθημερινά, μετανάστες και πρόσφυγες, με κίνδυνο τη ζωή τους, ξεβράζονται από τη θάλασσα στις ελληνικές ακτές

ICON

Καθημερινά, μετανάστες και πρόσφυγες, με κίνδυνο τη ζωή τους, ξεβράζονται από τη θάλασσα στις ελληνικές ακτές
Την ιμπεριαλιστική πολιτική των κυβερνήσεων, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας, που ευθύνονται για τα μεγάλα κύματα προσφύγων και μεταναστών, καταγγέλλει η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ, με αφορμή τον πνιγμό 8 γυναικών και παιδιών, την Τρίτη το πρωί, στις ακτές της Λέσβου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις κυβερνήσεις των χωρών, μεταξύ αυτών και της χώρας μας, που στέλνουν τις λεγόμενες ειρηνευτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και κρατούν στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν. Αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στο Αφγανιστάν είναι και ο πνιγμός 4 γυναικών και 4 παιδιών (σ.σ. την Τρίτη το πρωί), ενώ αγνοείται άλλο 1 παιδί, που κυνηγημένοι από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους, θέλησαν να ζήσουν καλύτερα σε μια άλλη χώρα.

Καλούμε τις εργαζόμενες γυναίκες, μέσα από τις επιτροπές γυναικών των συνδικάτων, μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, να πάρουν πρωτοβουλίες για να αντιπαλέψουν την αντιμεταναστευτική και ρατσιστική αντίληψη που καλλιεργεί η τωρινή κυβέρνηση, καθώς και η προηγούμενη, αλλά και η ΕΕ. Να γίνει ξεκάθαρο στους εργαζόμενους, ότι όσο και να αυξηθούν οι φρουρές στα σύνορα, ο FRONTEX και οι άλλοι μηχανισμοί, οι κυνηγημένοι θα συνεχίσουν να φεύγουν απ' τις χώρες τους και να τσακίζονται στα βράχια ή να πνίγονται στα ποτάμια, στις θάλασσες, να φυλακίζονται και να πεθαίνουν απ' τις κακουχίες. Η προσφυγιά και η μετανάστευση μπορούν να ανακοπούν μόνο με το δυνάμωμα του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου. Εργαζόμενες, δε μας ταιριάζουν οι θρήνοι. Να καταδικάσουμε τους φονιάδες. Να αδυνατίσουμε το χέρι που τους οπλίζει».

Την Τρίτη η παράσταση διαμαρτυρίας

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους μετανάστες και πρόσφυγες να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στα υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη. Η συνάντηση για την παράσταση διαμαρτυρίας θα είναι στις 6 το απόγευμα, στην Ομόνοια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ