Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Διαδηλώσεις εργατών και αγροτών

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.--

Συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Μεταφορών και το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι του μετρό του Βουκουρεστίου «Metrorex» απαιτώντας μια αύξηση κατά 26% στους μισθούς τους και την υπογραφή νέας συλλογικής συμφωνίας, καθώς η προηγούμενη λήγει την 1η Νοεμβρίου. Σημειώνεται πως ο μισθός των εργαζομένων στο μετρό κυμαίνεται από 357 σε 380 ευρώ μηνιαία, συν τα επιδόματα.

Πάντως, ο προσωρινός υπουργός Μεταφορών, Ράντου Μπερσεάνου, υποστήριξε χτες πως τα αιτήματα των εργαζομένων είναι «υπερβολικά» και δήλωσε πως οι όποιες συζητήσεις σχετικά με μια νέα συλλογική σύμβαση θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2010. Πρόσθεσε επίσης πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (το οποίο έχει εγκρίνει δάνειο στη Ρουμανία) δεν ...εγκρίνει αυξήσεις στους μισθούς που θα υπερβαίνουν τον πληθωρισμό.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, εκατοντάδες αγρότες συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Χτυπώντας τα κουδούνια των αγελάδων και απειλώντας πως θα φέρουν στην πρωτεύουσα τα πρόβατα, τις αίγες και τα βοοειδή τους, απαίτησαν από την κυβέρνηση να τους καταβληθούν οι επιδοτήσεις. Πάντως, ο προσωρινός υπουργός Γεωργίας απέκλεισε την πλήρη χορήγηση των επιδοτήσεων καθώς, όπως υποστήριξε, κάτι τέτοιο θα επηρεάσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ