Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κλιμάκωση της έντασης

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Κλιμακώνεται εκ νέου η ένταση μεταξύ της Βενεζουέλας και της Κολομβίας, μετά τη σύλληψη δύο πρακτόρων της υπηρεσίας πληροφοριών της Κολομβίας (Departamento Administrativo de Seguridad, DAS).

Οι πράκτορες συνελήφθησαν για κατασκοπεία, ενώ προσπαθούσαν να δωροδοκήσουν αξιωματούχους της Βενεζουέλας για να τους αποσπάσουν πληροφορίες σχετικά με το στρατιωτικό εξοπλισμό της χώρας, τις στρατιωτικές της μονάδες κ.λπ., ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες, προσθέτοντας ότι πίσω από τους συλληφθέντες βρίσκεται το χέρι της CIA και της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Λίγο αργότερα, η DAS εξέδωσε ανακοινωθέν, με το οποίο, όπως αναμενόταν, διέψευδε ότι έχει στείλει πράκτορες για να κατασκοπεύσουν τη χώρα ή να επιχειρήσουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση...

Αφορμή για τη νέα κλιμάκωση στάθηκε η δολοφονία 10 Κολομβιανών μέσα στο έδαφος της Βενεζουέλας. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας το απέδωσε στην εμφύλια σύρραξη που μαίνεται στην Κολομβία. Οχι τυχαία, Αμερικάνοι γερουσιαστές κατέθεσαν πρόταση στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας να ενταχθεί η Βενεζουέλα στη λίστα των χωρών που υποθάλπουν την τρομοκρατία. «Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της τρομοκρατίας», απάντησε χθες ο Πρόεδρος Τσάβες, κατά τη διάρκεια τελετής υποδοχής νέων πρέσβεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ