Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Μισή ντουζίνα ... εκπλήξεις

Εκτη επιβεβαίωση του χαρακτηρισμού που έχει αποδοθεί στο Κύπελλο, ως ο θεσμός των εκπλήξεων. Στα πλαίσια της 4ης φάσης («32»), πέντε ομάδες της Σούπερ Λίγκας (δίκαια) αποκλείστηκαν από αντιπάλους που αγωνίζονται στις «μικρότερες» κατηγορίες (Β', Γ' Εθνική). Και άλλες τη γλίτωσαν στο τσακ.

Τελευταία (χρονικά) «θύματα» χτες, στην αυλαία, ΑΕΚ και Ηρακλής. Απέναντι σ' ένα Θρασύβουλο που έπαιξε έξυπνα και κυρίως με φιλότιμο όσο μπορούσε, παρατάχθηκε ένα συνονθύλευμα. Χωρίς διάθεση και τα στοιχειώδη στοιχεία για ποδόσφαιρο (τα δύο δοκάρια της ΑΕΚ δεν εξωραΐζουν τη κατάσταση). Λογικά λοιπόν έχασε με το γκολ που πέτυχε ο Καραμαλίκης (104'). Οργισμένος ο Μπάγεβιτς δήλωσε: «Δεν έχω να πω πολλά για το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στο Θρασύβουλο. Η κοροϊδία σταματάει εδώ. Ντρέπομαι για όσα έχουν συμβεί, αλλά αν πω περισσότερα θα γελάσετε. Αν μείνω στην ΑΕΚ, πέντε παίκτες θα πρέπει να φύγουν. Αν δε φύγουν, δε θα ξαναπαίξουν με μένα προπονητή». Oι επόμενες μέρες (αν όχι ώρες) αναμένονται καθοριστικές για πολλούς και πολλά.

Την ίδια ώρα - στα Τρίκαλα - η τοπική και ομώνυμη ομάδα κατέβαλε δίκαια, επίσης με 1-0 (17' Σαββίδης), και απέκλειε τον Ηρακλή. Που - χωρίς αυτό να παρέχει καμιά δικαιολογία - έπαιζε με 10 παίχτες από το 56', λόγω αποβολή τους Κατσικά.

Η αρχή είχε γίνει με τον Ολυμπιακό που έχασε 3-1 από τον Πανσερραϊκό. Ενα λάθος πάντως των γηπεδούχων, (έπαιξε για 3` με έξι ξένους) έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να κερδίσουν τη πρόκριση στα χαρτιά (μέσω ένστασης) αλλά αποφάσισαν να μην το ασκήσουν. Το πάθημα του Ολυμπιακού δεν έγινε μάθημα για τους Πανθρακικό, Εργοτέλη, Λάρισα που και αυτοί αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Τα πλήρη αποτελέσματα είναι (μέ έντονο χρώμα οι ομάδες που προκρίθηκαν στους «16»): Καλαμάτα - ΠΑΣ Γιάννινα 0-3, Παναιτωλικός - Πανιώνιος 7-8 στα πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια και η παράταση), Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός 3-1, Αιγάλεω - Αστέρας Τρίπολης 0-3, Ιωνικός - Λεβαδειακός 1-2, Αγρ. Αστέρας - Καβάλα 0-3, Καλλιθέα - Πανθρακικός 1-0, Εθνικός - Ξάνθη 1-2, ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 0-1, Βισαλτιακός - Ατρόμητος 4-5 στα πέναλτι (κ.α και παράταση 0-0), Πιερικός - Εργοτέλης 4-2 στα πέναλτι (κ.α. 1-1, παράταση 2-2), Ολυμπιακός Β. - Λάρισα 2-1, Εορδαϊκός - Παναθηναϊκός 0-3, Ασπρόπυργος - Αρης 3-4, Τρίκαλα - Ηρακλής 1-0, Θρασύβουλος - ΑΕΚ 1-0.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ