Σάββατο 31 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Σε άθλιες συνθήκες ζουν 53 κρατούμενοι

Οι συνθήκες που επικρατούν στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Δραπετσώνας είναι άθλιες. Πενήντα άνδρες κρατούμενοι και τρεις γυναίκες στοιβάζονται σε τσιμεντένια κελιά με βρώμικους τοίχους και δάπεδο και αναγκάζονται να κοιμούνται πάνω σε στρώματα με βρώμικες κουβέρτες. Αυτή η εικόνα διαπιστώθηκε στην επίσκεψη που έκανε χτες το απόγευμα αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ. Τα κρατητήρια επισκέφτηκε η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ.

Το προηγούμενο διάστημα, τρεις αλλοδαποί κρατούμενοι πραγματοποίησαν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την παρατεταμένη κράτησή τους. Οι άνθρωποι αυτοί σήμερα έχουν μεταφερθεί αλλού, χωρίς όμως να γίνει γνωστό το πού. Σχεδόν όλοι κρατούνται περισσότερο από τρεις μήνες στο χώρο αυτό. «Ζω 19 χρόνια στην Ελλάδα και η μητέρα μου είναι Ελληνίδα. Εληξαν τα χαρτιά μου και με συνέλαβαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας κρατούμενος από το Λίβανο.

«Εδώ κινδυνεύει η υγεία και των κρατούμενων και των φρουρών», ανέφερε η Βέρα Νικολαΐδου, τονίζοντας την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για ριζική βελτίωση των συνθηκών. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη άμεσης αποφυλάκισης όλων όσοι κρατούνται μόνο επειδή δεν έχουν χαρτιά. Στη συνέχεια πραγματοποίησε τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ