Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποζημίωση για δημοσιοποίηση του ιατρικού ιστορικού

Χρηματική αποζημίωση 8.000 ευρώ για ηθική βλάβη υποχρέωσε ο Αρειος Πάγος να καταβάλει τράπεζα σε εργαζόμενό της, γιατί σε δικαστική εργατική διένεξη χρησιμοποίησε προσωπικά δεδομένα που αφορούσαν τον υπάλληλό της.

Ειδικότερα, τραπεζοϋπάλληλος μετά την αποχώρησή του από την Τράπεζα διεκδίκησε δικαστικά αποζημίωση. Η δικηγόρος της Τράπεζας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο Αθήνας προσκόμισε αποσπάσματα του ατομικού βιβλιαρίου του τραπεζοϋπαλλήλου, όπου μεταξύ των άλλων αναφερόταν ότι είχε πάρει άδειες ασθενείας, λόγω σακχαρώδους διαβήτη, ιλίγγων, άγχους και για νευροφυτική δυστονία (κινητική διαταραχή) με ψυχογενείς αντιδράσεις κλπ.

Η γνωστοποίηση προσωπικών δεδομένων υγείας στο δικαστήριο, κατά τους αρεοπαγίτες, δεν ήταν νόμιμη. Στο σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου αναφέρεται ότι από την προσκόμιση των στοιχείων αυτών προκύπτει ότι η Τράπεζα επεξεργάστηκε προσωπικά δεδομένα του υπαλλήλου της (το ιατρικό ιστορικό του), τα οποία γνωστοποίησε στα μέλη του δικαστηρίου που εκδίκασαν την υπόθεση. Η επεξεργασία αυτή είχε ως συνέπεια να υποστεί ο εργαζόμενος ηθική βλάβη και γι' αυτό η Τράπεζα πρέπει να του καταβάλει χρηματική αποζημίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ