Σάββατο 7 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να φύγουν οι κάμερες παρακολούθησης από δικηγορικά γραφεία

Το θέμα των απαράδεκτων εργασιακών σχέσεων αλλά και αυτό της παρακολούθησης εργαζομένων σε δικηγορικά γραφεία έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Γ. Μαυρίκος, Λ. Κανέλλη, Γ. Πρωτούλης και Ν. Παπακωνσταντίνου προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Προστασίας του Πολίτη.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«

Στις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις που έχουν ήδη διαμορφωθεί στις δικηγορικές εταιρείες και στα δικηγορικά γραφεία έρχεται τώρα να προστεθεί και η ωμή καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων μέσα από την παρακολούθηση των εργαζομένων με κάμερες.

Σε δικηγορικό γραφείο με την επωνυμία "Μαστρογιάννης" όπου απασχολεί τρεις μισθωτές δικηγόρους και μία ασκούμενη λειτουργούσε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης εν αγνοία των εργαζομένων. Οχι, βέβαια, ότι η γνώση του γεγονότος από τους εργαζόμενους θα περιόριζε στο ελάχιστο τον εξευτελισμό και την κατάφωρη προσβολή της προσώπικότητάς τους.

Στην αντίδραση των εργαζομένων και τη διεκδίκηση να μην υπάρχουν οι κάμερες, η εργοδοσία απάντησε με την απόλυση της ασκούμενης. Κάτω από το μανδύα του συνεργάτη και του ασκούμενου κρύβεται η εργασία χωρίς ωράριο, ασφάλιση, σταθερό μισθό, δώρα, επιδόματα.

Οπως συμβαίνει στο σύνολο των εργασιακών χώρων, στο βωμό της κερδοφορίας του εργοδότη καταπατείται το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ερωτούνται, οι κ.κ. υπουργοί, τι μέτρα είναι διατεθειμένοι να πάρουν ώστε: Να ανακληθεί η απόλυση της ασκούμενης δικηγόρου. Να αποκαθηλωθούν οι κάμερες από το δικηγορικό γραφείο, αλλά και συνολικότερα από τους χώρους εργασίας».

  • Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων» στο δικηγορικό γραφείο με την επωνυμία «Μαστρογιάννης», ζητώντας από τον εργοδότη την ανάκληση της απόλυσης της ασκούμενης δικηγόρου και την αφαίρεση της κάμερας παρακολούθησης από τον εργασιακό χώρο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ