Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τριαντάχρονη μελωδική πορεία

Ο Θάνος Μικρούτσικος με τραγούδια μιας δημιουργικής πορείας
Ο Θάνος Μικρούτσικος με τραγούδια μιας δημιουργικής πορείας
Η μελωδική «ανέμη» μιας τριαντάχρονης δημιουργικής κατάθεσης θα ξετυλιχτεί στις 26 και 27 του Νοέμβρη στο Μέγαρο Μουσικής, για να «διηγηθεί» αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. Του πάντα ανήσυχου, πολυγραφότατου συνθέτη, που έχει βάλει τη σφραγίδα του σε ένα μεγάλο κομμάτι του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού και της «σοβαρής» μουσικής, με εξαίρετες δημιουργίες. Στο πλαίσιο του κύκλου «Αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι», ο συνθέτης θα δώσει δυο συναυλίες στο ΜΜΑ, με ερμηνευτές την Χάρι Αλεξίου και τον Χρήστο Θηβαίο.

Στο διήμερο «οδοιπορικό» στα τραγούδια του το κοινό θ' απολαύσει μελωδικές «εικόνες» μεγάλων ποιητών, όπως οι Βλαδίμηρος Μαγιακόφσκι, Φρανσουά Βιγιόν, Νίκος Καββαδίας, αλλά και αξιότατων στιχουργών όπως οι Κώστας Τριπολίτης, Οδυσσέας Ιωάννου, Γιώργος Μιχαηλίδης, Αλκης Αλκαίου και Κώστας Λαχάς. Επίσης, θ' ακουστεί σε πρώτη εκτέλεση το τραγούδι «Ο Αμλετ της Σελήνης», σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, που είναι αφιερωμένο στον αξέχαστο Γιώργο Χειμωνά. Να σημειωθεί πως τα περισσότερα από τα τραγούδια δεν έχουν ερμηνευτεί ποτέ ζωντανά ή έχουν παρουσιαστεί σπάνια.

Ο Χρήστος Θηβαίος με την κιθάρα του θ' ανοίξει το μελωδικό «ταξίδι», με συνταξιδιώτη τον ίδιο το συνθέτη, που θα παίξει πιάνο και θα τραγουδήσει το «Ανεμολόγιο», το «Τετράστιχο» και τους «Εφτά νάνους στο S/S Cyrenia». Μαζί του θα εμφανιστούν οι μουσικοί: Θύμιος Παπαδόπουλος, Νίκος Τουλιάτος, Γιάννης Παπαζαχαριάκης, Βαγγέλης Κοντόπουλος, Κώστας Καραγιάννης και Χρήστος Καρατζάς. Στο δεύτερο μέρος η Χάρις Αλεξίου θ' ανταμώσει και πάλι στη σκηνή με τον Θ. Μικρούτσικο, μετά από δέκα χρόνια. «Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια», «Μουσική πράξη στον Μπρεχτ», «Η αγάπη είναι ζάλη», «Σταυρός του Νότου» είναι κάποιοι από τους σταθμούς αυτού του κοινού ταξιδιού τους στο χρόνο. Η Χ. Αλεξίου θα ερμηνεύσει επίσης, για πρώτη φορά, τα τραγούδια «Σιντάρτα», «Αννα, μην κλαις», «Θεσσαλονίκη» και «A bord de l' Aspasia». Τα τραγούδια έχουν ενορχηστρωθεί σε νέα μορφή, καθώς θα ερμηνευτούν από συμφωνικό σύνολο, την «Καμεράτα», υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ. Για τις δύο συναυλίες απομένουν ελάχιστα εισιτήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ