Τρίτη 10 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αρχισε το φακέλωμα και των κατόχων καρτοκινητών

Σε ισχύ τέθηκε από χτες ο νόμος 3783/2009 για την ταυτοποίηση των καρτοκινητών τηλεφώνων, ο οποίος ουσιαστικά προβλέπει το φακέλωμα και των κατόχων καρτών προπληρωμένου χρόνου ομιλίας, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, το περιθώριο που δίνεται στους περίπου εννιά εκατομμύρια κατόχους ενεργών καρτοκινητών τηλεφώνων για να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία τους (ταυτοποίηση) λήγει στις 30 Ιούλη 2010. Μετά την ημερομηνία αυτή, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα προχωρούν σε φραγή των αριθμών καρτοκινητών τηλεφώνων. Η ταυτοποίηση γίνεται μόνο στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας («Κοσμοτέ», «Vodafone» και «Wind») και οι συνδρομητές καρτοκινητών οφείλουν να προσκομίζουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και την κάρτα SIM ή τον 20ψήφιο αριθμό που αναγράφεται πάνω σ' αυτή και να υπογράφουν μια υπεύθυνη δήλωση. Αν ο χρήστης είναι διαφορετικός από τον κάτοχο, θα πρέπει να δηλωθούν και τα στοιχεία ταυτότητας του χρήστη της σύνδεσης. Οι αλλοδαποί μπορούν να ταυτοποιούν τις συνδέσεις καρτοκινητής τηλεφωνίας με αντίστοιχα έγγραφα ταυτοπροσωπίας (φωτοτυπία άδειας παραμονής, ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενή ή δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού).

Το κόστος ταυτοποίησης υπολογίζεται σε 3 ευρώ ανά κινητό, το οποίο φυσικά οι εταιρείες θα βρουν τρόπους να μετακυλίσουν στους συνδρομητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ