Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργία σήμερα στην ΕΡΤ

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, της ραδιοτηλεόρασης και της ψηφιακής ΕΡΤ από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης, με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Παράλληλα, το σύνολο των συμβασιούχων της ΕΡΤ συμμετέχει στη σημερινή κινητοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων στο Πεδίον του Αρεως.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 31 Δεκέμβρη λήγουν οι συμβάσεις έργου για περίπου 1.200 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων στην ΕΡΤ, ενώ ήδη δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις για περίπου 200 συμβασιούχους που επρόκειτο να γίνει την 1η Αυγούστου και την 1η Οκτώβρη. Οι περίπου 1.400 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, ενώ δε γνωρίζουν αν θα βρίσκονται στις θέσεις τους με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Οι συμβασιούχοι έργου - δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ σε ανοιχτή επιστολή τους τονίζουν ότι «δε διεκδικούν τίποτε περισσότερο από αυτά που δικαιούνται: Σταθερή και μόνιμη εργασία, με αξιοπρεπή αμοιβή και ίση αντιμετώπιση με αυτή που έχουν οι άλλοι συνάδελφοί τους». Σημειώνουν δε, ότι οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι δεν είναι σε καμία περίπτωση προνομιούχοι, αλλά οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι καθημερινά εργαζόμενοι στο ρεπορτάζ των ειδήσεων ή σε τακτικές καθημερινές και εβδομαδιαίες εκπομπές στη ΝΕΤ, στο τμήμα ενημέρωσης του ραδιοφώνου, στη δορυφορική και την ψηφιακή τηλεόραση.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε σχετική ανακοίνωση ζητά, ανάμεσα σε άλλα, την αποκατάσταση όλων των συμβασιούχων και να συναφθούν άμεσα συμβάσεις αορίστου χρόνου, καθώς και να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της ομηρίας των συμβασιούχων. Σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει ότι κύριο διεκδικητικό στόχο έχει τη μόνιμη και σταθερή εργασία και ενιαία μορφή εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, απαιτώντας να σταματήσει η κάθε μορφή μαύρης εργασίας με τις ψευδεπίγραφες «συμβάσεις έργου», ενοικίασης εργαζομένων και εργολαβιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ