Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αγγελόπουλος Νίκος
Αγγελόπουλος Νίκος
φωτό 2

Στη μνήμη του αγαπημένων μας συντρόφων ΛΟΥΚΑ ΓΚΟΥΝΗ και ΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, που πρόωρα χάσαμε, οι σύντροφοι Μάριος και Δρόσος Τσελές προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ ΑΕΙ-ΤΕΙ Κοζάνης.

* Επίσης, στη μνήμη των συντρόφων Λουκά Γκούνη και Νίκου Αγγελόπουλου, στελεχών του ΚΚΕ, ο Κώστας Μπακάλης προσφέρει, μέσω ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ, 100 ευρώ.

* Σύντροφοι από την ΚΟ Αμφισσας του ΚΚΕ προσφέρουν στη μνήμη του συντρόφου Νίκου Αγγελόπουλου, γραμματέα της ΝΕ Φωκίδας του Κόμματος, 525 ευρώ.

***

Στις 4/11/2009 έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 84 ετών, η πολυαγαπημένη μας σύζυγος και μητέρα, στη ζωή και στον αγώνα, ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ, το γένος Ρουποτιά. Γεννήθηκε στη Δίβρη Φθιώτιδας από αγροτική οικογένεια. Εργάτρια γης, στην κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ αγωνιζόμενη για λευτεριά, για δίκαιη σοσιαλιστική κοινωνία.

Στη μνήμη της προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Φθιώτιδας, 100 ευρώ.

Ο σύζυγος Παναγιώτης, τα παιδιά της: Χρήστος, Δημήτρης, Μαρία, τα εγγόνια της.

***

Φωτό

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΠΗΣ, από το 1943 οργανώθηκε στον ΕΛΑΣ και, από την άνοιξη του 1944 στον ΕΛΑΝ με το ψευδώνυμο «ΔΙΑΚΟΣ». Υπηρέτησε στο ΔΣΕ ως ανθυπολοχαγός στην Ταξιαρχία Μπαντέκου. Από τον Ιούλη 1947 και μέχρι το 1951 φυλακίστηκε στις φυλακές Βόλου και, στη συνέχεια, στις φυλακές Τρικάλων μέχρι τον Αύγουστο 1953. Είχε απολέσει το δεξί μάτι του και είχε τραύματα από σφαίρες στην ωμοπλάτη (αφαίρεσε το θραύσμα το 1965) και στο μηρό (τα θραύσματα έμειναν εδώ έως το τέλος της ζωής του).

Στη μνήμη του, το παράρτημα Αλμυρού της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αλμυρού Μαγνησίας, 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη του ΔΑΡΑΜΑΡΑ ΓΙΩΡΓΟΥ, που πέθανε στη Λάρυμνα, στις 9/11/2009, σε ηλικία 78 ετών, και μέσα απ' τη δράση του είχε αναδειχθεί πρόεδρος του σωματείου της ΛΑΡΚΟ πριν τη δικτατορία, πρόεδρος του Συλλόγου Ιστορικής Κληρονομιάς Λάρυμνας, πρόεδρος του Γεωργικού Συνεταιρισμού, η τοπική ΚΟΒ προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΟΥΝΗΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΟΥΝΗΣ
***

φωτό

Στη μνήμη των ηρωικών νεκρών της Μάχης της Φλώρινας, μια μικρή συμβολή για την ανέγερση του Μνημείου.

Επίσης, στη μνήμη της συντρόφισσάς μου στη ζωή και τον αγώνα, ΛΕΛΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ, με τη συμπλήρωση πέντε χρόνων (στις 23.11.09) από το στερνό «αντίο», προσφέρω 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Κάτω Τούμπας, στο ΚΚΕ.

Μαυρίδης Κώστας


ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΛΕΛΑ
ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΛΕΛΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΠΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΠΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ