Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΒΟΛΕΪ
Λύσεις δε δίνουν οι λογικές του κέρδους

Για το καθεστώς της εμπορευματοποίησης που αφήνει στη μοίρα του ό,τι «δεν πουλάει» έκανε λόγο ο υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ, Θοδωρής Λιάππης, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Στέλιο Προυσαλίκα

Συνάντηση με αφορμή τα προβλήματα που απασχολούν το χώρο του βόλεϊ, όσον αφορά την πλευρά της Ομοσπονδίας του αθλήματος είχε χτες ο υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ, Θοδωρής Λιάππης, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ), Στέλιο Προυσαλίκα. Ο τελευταίος έκανε λόγο για το μεγάλο οικονομικό άνοιγμα που υπάρχει στην Ομοσπονδία Βόλεϊ αποκαλύπτοντας ότι όπως αποδείχθηκε ήταν πολύ μεγαλύτερο από ό,τι αρχικά είχε γίνει γνωστό. Αποτέλεσμα αυτού, όπως είπε, ήταν να υπάρχει πρόβλημα στις λειτουργικές υποχρεώσεις της ΕΟΠΕ προς τα σωματεία. Πάνω σε αυτό καυτηρίασε το καθεστώς των επιχορηγήσεων και όπως αυτές δίνονται... Παράλληλα ο Στέλιος Προυσαλίκας αναφέρθηκε στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του βόλεϊ τόσο στην επαγγελματική κατηγορία της Α1, που είναι υπό τη σκέπη της Λίγκας των ομάδων (ΕΣΑΠ), αλλά και τις υπόλοιπες κατηγορίες (Α2, Β' Εθνική κλπ.) που βρίσκονται στην αρμοδιότητα της ομοσπονδίας. Οσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με τα αιτήματα του Συνδέσμου των παικτών (ΠΑΣΑΚ) ο Στέλιος Προυσαλίκας τόνισε ότι χρειάζεται ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών (ΠΑΣΑΚ, ΕΣΑΠ, Ομοσπονδία) προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως ορισμένα ζητήματα και να δει και η Ομοσπονδία σε ποια μπορεί να συμφωνήσει.

«Τα ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό (όπως για παράδειγμα το βόλεϊ) είναι θέμα πολιτικής, προκειμένου να υπάρξει λύση. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα με το ρευστό καθεστώς που υπάρχει από το μη ορισμό του νέου ΓΓΑ, ο οποίος το σίγουρο είναι ότι θα έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες. Για μας, σαν Ομοσπονδία, το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στο οικονομικό, αφού το χρέος που βρήκαμε είναι έξω και από τη λογική της εξόφλησης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Προυσαλίκας.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος της Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ Θοδωρής Λιάππης τόνισε: «Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες ότι θα δοθούν λύσεις από τη νέα κυβέρνηση, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα άθλημα σαν το βόλεϊ που δε βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις, όσον αφορά τις επιχειρηματικές επενδύσεις. Η ανάπτυξη ενός παιχνιδιού σαν το βόλεϊ από τα κάτω, δηλαδή να δημιουργηθούν από το κράτος οι προϋποθέσεις υποδομών, επιστημονικού δυναμικού κλπ. δεν μπορεί να υπάρξει υπό το καθεστώς της εμπορευματοποίησης, το οποίο κοιτάει μόνο το κέρδος. Τα προβλήματα είναι σοβαρά αφού η Ομοσπονδία καλείται να διαχειριστεί τη φτώχεια της, ιδιαίτερα μάλιστα μετά τα όσα προκύπτουν και από το νέο προϋπολογισμό, που απαιτεί μεγαλύτερη μείωση των κρατικών δαπανών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ