Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ - ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Διευρύνονται οι συγκρούσεις

ΣΑΝΑ'Α - ΡΙΑΝΤ.--

Οι σαουδαραβικές αρχές άρχισαν, από χτες, να εκκενώνουν όλα τα χωριά που βρίσκονται κοντά στη μεθόριο με την Υεμένη. Αυτό ανακοίνωσε, χτες, η Unicef επικαλούμενη επικοινωνία με το Ριάντ, που επιβεβαίωσε την εκκένωση 240 κοινοτήτων προκειμένου να προφυλαχθούν οι άμαχοι από τις συνεχιζόμενες και κλιμακούμενες, όπως υποστηρίζει η σαουδαραβική πλευρά, μάχες εντός του δικού της εδάφους, με τους σιίτες ενόπλους Χούθι από τη βόρεια Υεμένη.

Το Ριάντ έχει διαμηνύσει ότι θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή «μέχρις ότου οι ένοπλοι υποχωρήσουν πολλά χιλιόμετρα εντός του υεμενίτικου εδάφους» ή αλλιώς μέχρι να κατοχυρωθεί μια ουδέτερη ζώνη στη μεθόριο. Σαουδαραβικές πηγές διαβεβαίωναν ότι τα στρατεύματα δεν έχουν περάσει τη μεθόριο, όπως αντιθέτως καταγγέλλουν οι σιίτες ένοπλοι Χούθι. Δε διέψευδαν, όμως, ότι πλήττονται στόχοι εντός Υεμένης, κάτι που εδώ και μέρες επίσης τονίζουν οι Χούθι, οι οποίοι επιμένουν ότι η Σ. Αραβία επιτρέπει στα κυβερνητικά υεμενίτικα στρατεύματα να χρησιμοποιήσουν το έδαφός της εναντίον τους.

Η Unicef αρκέστηκε να επαναλάβει τις εκκλήσεις για άμεση εκεχειρία υπενθυμίζοντας ότι οι άμαχοι εκτοπισμένοι στη βόρεια Υεμένη καταμετρούνται, ήδη, σε δεκάδες χιλιάδες και παραμένουν, στην πλειοψηφία τους, εγκλωβισμένοι μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ