Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνάντηση με την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Τα θέματα που αφορούν το ελληνικό μπάσκετ αναλύθηκαν στη συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ

Icon

Τα θέματα που αφορούν το ελληνικό μπάσκετ αναλύθηκαν στη συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είχε χτες ο υπεύθυνος του τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ Θοδωρής Λιάππης στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Μαρούσι. Ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης ενημέρωσε τον Θ. Λιάππη για το έργο, το ρόλο και τις απόψεις της Ομοσπονδίας, ενώ έγινε συζήτηση για τα φλέγοντα ζητήματα στο άθλημα, τη συγκεκριμένη περίοδο, με αποτέλεσμα τις δυναμικές κινητοποιήσεις των παικτών καλαθοσφαιριστών.

Ο Π. Τσαγκρώνης ανέφερε την πάγια άποψη της Ομοσπονδίας ότι «κύτταρο του αθλητισμού είναι το σωματείο και ότι ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό». Οπως εξήγησε, ο ρόλος της είναι δύσκολος, γιατί πάντα θα πρέπει να αναζητά τις ισορροπίες ανάμεσα σε παίκτες - ομάδες και πολιτεία. Παράλληλα, έκανε λόγο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΕΟΚ σήμερα, που προκύπτουν κυρίως από τη μειωμένη κρατική επιχορήγηση.

Οσον αφορά το ζήτημα των κινητοποιήσεων των παικτών, οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας δήλωσαν δυσαρεστημένοι από τη στοχοποίηση που τους έχει κάνει ο σύνδεσμος των παικτών ΠΣΑΚ. Και συμπλήρωσαν ότι στο παρελθόν η ΕΟΚ είχε σταθεί στο πλάι των παικτών. Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ ανέφερε ότι «80.000 ευρώ κάθε χρόνο φεύγουν από τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παικτών και των οικογενειών τους». Και υπενθύμισε τον καταλυτικό ρόλο της ΕΟΚ στη συμφωνία που έχει επιτευχθεί (σ.σ. δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα) εδώ και μερικούς μήνες για το καθεστώς της Α2. Επιπλέον, διατύπωσε τη θέση της Ομοσπονδίας να υπάρχουν 11 Ελληνες παίκτες (στις 17άδες των ομάδων).

Ο Θ. Λιάππης μίλησε στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας για την πάγια θέση του ΚΚΕ για τον αθλητισμό και συγκεκριμένα πως δεν μπορεί να υπάρξει επαγγελματικός αθλητισμός και να ικανοποιείται ταυτόχρονα η ανάγκη και το δικαίωμα του αθλητισμού για όλο το λαό. Πρόσθεσε πως δεν μπορεί να υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα και μάνατζερς στην καλαθοσφαίριση και ταυτόχρονα να αναπτύσσεται ολοκληρωμένα το παιχνίδι του μπάσκετ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των παικτών και ξεκαθάρισε τη στήριξη του ΚΚΕ σε αυτές και στα δίκαια αιτήματα (εργασιακά και ασφαλιστικά) των καλαθοσφαιριστών. Οπως τόνισε ο Θ. Λιάππης, «και οι αθλητές είναι εργαζόμενοι στις ομάδες - επιχειρήσεις και αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα από την τακτική των εργοδοτών τους που είναι οι επιχειρηματίες - ιδιοκτήτες των ομάδων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ