Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση
  • Παράσταση διαμαρτυρίας για τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, από τις ταξικές δυνάμεις των εκπαιδευτικών, έγινε χτες στο υπουργείο Παιδείας
  • Σύσκεψη πραγματοποιεί την Κυριακή, 29 Νοέμβρη, η Επιτροπή Αγώνα Ωρομισθίων - Αναπληρωτών

Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, απαίτησαν χτες η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Αθήνας και η Επιτροπή Αγώνα Ωρομισθίων - Αναπληρωτών, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό στην εκπαίδευση εργάζεται σε καθεστώς γαλέρας, χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα, με μισθό που δε φτάνει για τη στοιχειώδη επιβίωση. «Από το 2011 και μετά, τουλάχιστον οι 40.000 από τις 45.000 που έχουν προϋπηρεσία, θα ξαναπάρουν το δρόμο για τον ΑΣΕΠ, το δρόμο για τον Καιάδα της ανεργίας! Με δυο λόγια, τζάμπα τόσα χρόνια μάζευαν προϋπηρεσία... Η υπουργός Παιδείας τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί πάνω από 40.000 συμβασιούχους εκπαιδευτικούς και τους πετάει σαν στυμμένες λεμονόκουπες», καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σε σχετικό δελτίο Τύπου για τη χτεσινή κινητοποίηση.

Η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ επίσης καταγγέλλει την υπουργό Παιδείας Αν. Διαμαντοπούλου, που αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Ωρομισθίων - Αναπληρωτών Αθήνας, σημειώνοντας ότι ο μόνος διάλογος που γνωρίζει η υπουργός είναι αυτός της «διαβούλευσης», δηλαδή ο στημένος διάλογος.

Iδιαίτερη σημασία αποκτά η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα Ωρομισθίων - Αναπληρωτών, η οποία θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στην Αθήνα, την Κυριακή 29 Νοέμβρη, στις 5 το απόγευμα, στη Χαλκοκονδύλη 37 και απευθύνεται σε όλους τους συμβασιούχους της εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί κλιμακώνουν την πάλη τους και καλούν σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των ωρομισθίων - αναπληρωτών, το Σάββατο 28 Νοέμβρη, στις 12.30 μ.μ. στα Προπύλαια, τη Δευτέρα 30 Νοέμβρη, στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας και κλιμάκωση στις 10 Δεκέμβρη με συμμετοχή στα πανελλαδικά - πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Παράλληλα, απαιτεί απεργία στις 17 Δεκέμβρη από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΟΛΜΕ - ΔΟΕ - ΟΙΕΛΕ με αιχμή το Ασφαλιστικό, αλλά και το δικαίωμα στη σταθερή μόνιμη εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ