Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Συλλαλητήρια σε κάθε πόλη

Κάλεσμα για συλλαλητήρια, σε κάθε πόλη, στις 10 Δεκέμβρη απευθύνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Σε συλλαλητήρια, σε κάθε πόλη, στις 10 Δεκέμβρη, για το δικαίωμα στη δωρεάν μόρφωση, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή, με αιτήματα σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες, καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Το Σάββατο, συνεδρίασε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του Μετώπου και σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Κόντρα στην ολομέτωπη επίθεση η μόνη ελπίδα είναι το κίνημα να υψώσει τείχος απέναντι στην πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Καμία συμμετοχή στο διάλογο - απάτη! Εμείς οι φοιτητές - σπουδαστές οργανώνουμε τον αγώνα μας για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα μαζί με το φυσικό μας σύμμαχο, την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μαζί με το ΠΑΜΕ. Αιτήματα για την Παιδεία, για τα δικαιώματα των φοιτητών».

Αναφερόμενο στα σχέδια της νέας κυβέρνησης για την Παιδεία, το ΜΑΣ επισημαίνει: «Οι εταιρείες αλωνίζουν μέσα στις σχολές. Τα ιδρύματα, λόγω της υποχρηματοδότησης, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, στις περισσότερες σχολές δεν έχουν δοθεί συγγράμματα, αναγκαζόμαστε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αγοράσουμε βιβλία, υλικά για εργασίες, εξοπλισμό για τα εργαστήρια.

Η νέα κυβέρνηση έρχεται να συμπληρώσει αυτήν την κατάσταση με τον "ευέλικτο" νόμο πλαίσιο, συμπλήρωμα του παλιού και την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για την εξίσωση των ΚΕΣ, ΙΕΚ και των διάφορων κολεγίων με τα ανώτατα ιδρύματα. Αυτό αφενός προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και αφετέρου την υποβάθμιση των σπουδών μας. Θέλουν να δημιουργήσουν φοιτητές - σπουδαστές λάστιχο που αύριο θα αποτελούν φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό χωρίς ολοκληρωμένες γνώσεις και δικαιώματα, έρμαιο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Επίσης, επισημαίνεται ότι «εντείνεται η καταστολή και η αστυνομοκρατία. Μας θέλουν φοβισμένους, πιστούς στο πρότυπο κοινωνικής συμπεριφοράς "άκου, βλέπε, σώπα" που επιχειρείται να επιβληθεί. Γι' αυτό αξιοποιούν προβοκατόρικες ενέργειες, πράξεις που υπονομεύουν το άσυλο. Στόχος, η τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος».Το Μέτωπο Αγώνα καλεί σε σύσκεψη φορέων για τα συλλαλητήρια αύριο στις 6 ώρα στη Νομική Αθηνών.

Συμπαράσταση στους συμβασιούχους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, με ανακοίνωσή του, «καλεί όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ΠΑ.ΠΕΛ.)να δείξουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων που βρίσκονται σε κινητοποίηση πάνω από 10 μέρες. Η θέση των φοιτητών από τα λαϊκά στρώματα είναι στο πλάι των εργαζομένων, στον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα (...) Καταγγέλλουμε τις δυνάμεις του δικομματισμού και τις παρατάξεις τους στα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων του ΠΑ.ΠΕΛ. (Καλαμάτα, Τρίπολη) που με μπροστά την κυβερνητική παράταξη - την ΠΑΣΠ - ανέλαβαν τη βρώμικη δουλειά του απεργοσπάστη». Χτες στην Τρίπολη οι παρατάξεις του δικομματισμού ζήτησαν απ' τους συμβασιούχους να σταματήσουν την κατάληψη που κάνουν για να γίνουν τα μαθήματα! Η ΟΒ ΑΕΙ Αρκαδίας της ΚΝΕ, με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι ΠΑΣΠ και ΔΑΠ στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών ανέλαβαν «τη βρώμικη δουλειά στα πλαίσια του "κοινωνικού αυτοματισμού" να χτυπήσουν από τα μέσα τον αγώνα των συμβασιούχων». Υπενθυμίζουμε ότι στο ΠΑ.ΠΕΛ. η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δουλεύει με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31/12/2009 και 31/01/2010.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να τους χαλάσουμε τα σχέδια για την εφαρμογή του νόμου (2012-05-13 00:00:00.0)
Απεργοσπαστικός μηχανισμός σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ (2012-01-14 00:00:00.0)
Τυχοδιωκτισμός και εκφυλισμός (2011-10-15 00:00:00.0)
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν αλλάζουν! Αλλαξε εσύ! (2011-09-28 00:00:00.0)
Στηρίζουμε τις δυνάμεις της ανυπακοής. Ψηφίζουμε «Πανσπουδαστική» (2010-04-22 00:00:00.0)
Ενιαίο, δυναμικό και διεκδικητικό μέτωπο πάλης (2006-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ