Πέμπτη 22 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Στηρίζουμε τις δυνάμεις της ανυπακοής. Ψηφίζουμε «Πανσπουδαστική»

Πλατύ κάλεσμα σε φοιτητές και σπουδαστές μπροστά στις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές που θα γίνουν στις 19 Μάη

«

Και στις εκλογές δώσε απάντηση αγωνιστική και ανυπότακτη. Ενίσχυσε τις δυνάμεις του ΜΑΣ. Απαίτησε σπουδές για δουλειά με δικαιώματα. Πάρε θέση με την ψήφο σου. Με το λαό ή την πλουτοκρατία. Ψήφισε Πανσπουδαστική ΚΣ». Είναι το μήνυμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών με αφορμή την απόφαση να διεξαχθούν οι φοιτητικές/σπουδαστικές εκλογές στις 19 Μάη, μια απόφαση που έχουν υπογράψει και για τα Πανεπιστήμια και για τα ΤΕΙ, οι παρατάξεις «Πανσπουδαστική ΚΣ», ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και ΑΡΕΝ, ενώ δεν υπέγραψε η ΕΑΑΚ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την προεκλογική προκήρυξη του ΜΑΣ.

Ξέκοψε από τις δυνάμεις της υποταγής

«Τόλμησε, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου! Μην ανέχεσαι να σε φοβίζουν! Τώρα είναι η ώρα για συμπεράσματα και για μεγάλες αποφάσεις. Εμπιστεύσου την εμπειρία σου. ΠΑΣΠ και ΔΑΠ συμφωνούν με τα μέτρα στην Παιδεία, συναινούν στο να πληρώσει ο λαός την κρίση, είναι υπεύθυνοι για τη διάλυση στο φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα. Είναι οι δυνάμεις των δυο αστικών κομμάτων, οι δυνάμεις της πλουτοκρατίας. Τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να τους γυρίσουν την πλάτη.

ΣΥΡΙΖΑ και ΕΑΑΚ καλούν να διεκδικήσεις καλύτερο σύμφωνο σταθερότητας, μιλάνε για την ανάγκη να υπάρξει δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης. Σε καλούν δηλαδή να υπομείνεις την εκμετάλλευση και την ανέχεια. Σε καλούν στην αυταπάτη ότι ο καπιταλισμός μπορεί να είναι ανθρώπινος. Είναι μέρος του προβλήματος όσον αφορά την κατάσταση στο φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα. Αποτελούν το ακροατήριο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ».

Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου

«Δεν είναι ίδια η σημερινή κατάσταση με ένα χρόνο πριν. Σήμερα υπάρχει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η συσπείρωση φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, συνδικαλιστών, εκατοντάδων επιτροπών αγώνα σε κάθε τμήμα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στους λίγους μήνες της ζωής του το ΜΑΣ:

  • Οργάνωσε την πάλη κόντρα στις αναδιαρθρώσεις, σε σύγκρουση με την πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ.
  • Ενωσε τις δυνάμεις του με τους εργαζόμενους σε απεργιακές μάχες, σε συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, με γενικές συνελεύσεις, αγωνιστικές αποφάσεις, με εξορμήσεις σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς και απεργιακές φρουρές όπου υπάρχουν εργαζόμενοι φοιτητές. Εθεσε την ανάγκη το πτυχίο να είναι η μόνη προϋπόθεση για δουλειά με δικαιώματα.
  • Κήρυξε ανυπακοή στην αντιλαϊκή θύελλα που εξαπέλυσε η κυβέρνηση, μπήκε στη γραμμή της αντεπίθεσης με τους εργαζόμενους.
  • Μπήκε μπροστά στο να ξεπεραστεί ο εκφυλισμός και η διάλυση που έχουν επιβάλει οι άλλες δυνάμεις στο φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα.
  • Αντιπαρατέθηκε με το βάθεμα των αντιδραστικών αλλαγών σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, την υλοποίηση του νόμου - πλαίσιο.
  • Αποκάλυψε την παραπλανητική τακτική πρυτανικών αρχών και προέδρων κ.ά. για τα επαγγελματικά δικαιώματα. Ενωσε σε ενιαίο μέτωπο τον αγώνα φοιτητών - σπουδαστών ενάντια στην ευρωπαϊκή οδηγία που φέρνει την πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ