Πέμπτη 22 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΕΕ
Μήνυμα αντεπίθεσης με την «Πανεπιστημονική»

Με αισιοδοξία δίνει τη μάχη για τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που θα γίνουν πανελλαδικά την Κυριακή 25 Απρίλη η «Πανεπιστημονική Μηχανικών». Η παράταξη στη Διακήρυξή της καλεί τους μισθωτούς μηχανικούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, τους ανέργους, τους νέους ερευνητές, να στείλουν μήνυμα αντεπίθεσης.

Οπως ειδικότερα τονίζει η «Πανεπιστημονική», η οικονομική κρίση δεν είναι φυσικό φαινόμενο, δεν ξέσπασε τυχαία από την απληστία κάποιων κερδοσκόπων. Είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Στην κρίση φτάσαμε, ακολουθώντας αυτόν ακριβώς το δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Το δρόμο της πολυδιαφημισμένης (και από το ΤΕΕ) "βιώσιμης ανάπτυξης προς όφελος της κοινωνίας". Τον ίδιο αυτό καταστροφικό δρόμο σήμερα μάς τον παρουσιάζουν σαν μονόδρομο για τη διέξοδο από την κρίση. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη. Η επίθεση της άρχουσας τάξης στους εργαζόμενους δεν έχει ημερομηνία λήξης. Χτες, για να μπούμε στην ΟΝΕ και να υπάρξει «ανάπτυξη» που, τάχα, θα έφερνε καλύτερες μέρες. Σήμερα, για να μειωθούν τα ελλείμματα και το χρέος. Αύριο, για να μην αυξηθούν, πάντα η προπαγάνδα της άρχουσας τάξης θα βρίσκει μια αφορμή να κλιμακώνει την επίθεσή της για να θωρακίσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Το επόμενο διάστημα έρχονται στην ημερήσια διάταξη η πλήρης κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, η περαιτέρω μείωση των μισθών, η απελευθέρωση των λεγόμενων "κλειστών επαγγελμάτων", το νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Οπως επίσης επισημαίνει η "Πανεπιστημονική", η ηγεσία του ΤΕΕ σε όλες τις εκδοχές της (ΠΑΣΚ, ΔΚΜ, ΔΚΜη - ΔΑΠ, ΣΥΝπαράταξη, ΔΗΠΑΜ, συντεχνιακές παρατάξεις όπως ΕΛΕΜ, Ενωτική Κίνηση ΧΜ, ΑΚΜΗΗΝ, Μη/κοί Επί τω έργω κ.λπ.) στήριξε το έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, προώθησε αντιδραστικές αλλαγές σε βάρος των δικαιωμάτων μας, υλοποίησε με συνέπεια τη στρατηγική της Λισαβόνας.

Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 π.μ. έως τις 7 μ.μ, στην Αθήνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στη Θεσσαλονίκη στο περίπτερο 10 της HELEXPO (Εγνατία 154) και σε εκλογικά τμήματα σε όλους τους νομούς της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της «Πανεπιστημονικής» (www.dpk.tee.gr), καθώς και στα τηλέφωνα 6948.74.28.36, 6977.80.62.66, 6977.59.59.10.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ