Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πρόταση για εξαγορά της ΔΕΘ

Την πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή της ΑΕ «ΔΕΘ - Αναγέννηση», στο δημόσιο διεθνή διαγωνισμό της ΕΤΕΒΑ για την απόκτηση του 30% του μετοχικού κεφαλαίου και την ανάληψη της διοίκησης της «Ελληνικές Εκθέσεις HELEXPO AE», υπέβαλε χτες το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος, στα γραφεία της ΕΤΕΒΑ στην Αθήνα. Να σημειωθεί, ότι στην εταιρία «ΔΕΘ - Αναγέννηση», που συστήθηκε με απόφαση της πλειοψηφίας του δήμου, το 51% διαθέτει ο δήμος Θεσσαλονίκης και το 49% ο εκθεσιακός οργανισμός των ΗΠΑ «Hermes Expo International».

Οπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος, επικεφαλής τίθεται ο οργανισμός των ΗΠΑ που είναι εκθεσιακός οργανισμός των Ομογενών στην Αμερική και ήδη ενεργοποιεί τα 17 Ελληνοαμερικανικά Επιμελητήρια και τις 2.700 οργανώσεις των ομογενών.

Μέχρι στιγμής δε φαίνεται να εκδηλώνεται ενδιαφέρον από άλλο επιχειρηματία ή όμιλο, γεγονός που δημιουργεί υπόνοιες πως εάν τελικά η μοναδική προσφορά που κατατέθηκε είναι αυτή του δήμου Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση κατά πάσα πιθανότητα θα κηρύξει άγονο και το νέο διαγωνισμό. Να θυμίσουμε πως ο προηγούμενος διαγωνισμός είχε ακυρωθεί, επειδή μόνο μια εταιρία συγκεκριμενοποίησε το ενδιαφέρον της για τη HELEXPO AE, καταθέτοντας προσφορά. Επρόκειτο για την κοινοπραξία ΣΥΝΕΡΓΙΑ -ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ (όμιλος «Ζίλκα»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ