Σάββατο 28 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ «ΤΑΥΡΟΣ - ΕΙΡΗΝΗ» θα λειτουργήσει σήμερα και αύριο Κυριακή ο «ηλεκτρικός σιδηρόδρομος», λόγω των έργων ανακαίνισης της γραμμής, ενώ, όπως είναι γνωστό, εκτός λειτουργίας θα παραμείνει έως και τις 16 Δεκέμβρη 2009 η γραμμή Ν. Φάληρο - Ταύρος. Για τις μετακινήσεις στο τμήμα Ειρήνη - Κηφισιά επαναδρομολογείται η λεωφορειακή γραμμή Χ5, με αφετηρία επί της οδού Νερατζιώτισσας, απέναντι από την είσοδο του σταθμού «Ειρήνη» και τέρμα την πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά. Οι μετακινήσεις από τον Ταύρο έως το Ν. Φάληρο γίνονται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ6.

ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: Τα σχέδια του Δήμου Αθηναίων για την εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης στις 147 παιδικές χαρές που λειτουργούν υπό την εποπτεία του προσέκρουσαν στην άρνηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η Αρχή με την υπ' αριθμό 77/2009 απόφασή της επέτρεψε δοκιμαστικά για ένα χρόνο τη λειτουργία καμερών σε δέκα από τις 147 παιδικές χαρές, μόνον κατά τις βραδινές ώρες και αφού προηγουμένως ο Δήμος Αθηναίων διορθώσει τις περιφράξεις, φωτίσει κατάλληλα τους χώρους και τους ασφαλίσει. Μετά την πάροδο έτους ο δήμος υποχρεούται να καταθέσει συγκριτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του μέτρου.

Ο δήμος ήθελε να εγκαταστήσει κάμερες σε κάθε παιδική χαρά, με λήψη εικόνας κι όχι ήχου, που θα λειτουργούσαν όλο το 24ωρο και τα δεδομένα θα αποθηκεύονταν για μια ημέρα. Στο σκεπτικό της απόφασης της Αρχής αναφέρεται ότι η λειτουργία κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης στις παιδικές χαρές, όταν λειτουργούν και είναι προσβάσιμες στο κοινό, δεν επιτρέπεται. Ακόμα, σημειώνει ότι η λειτουργία των καμερών στις παιδικές χαρές προσβάλλει το δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής.

ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ του εικονολήπτη της ΕΡΤ που εργαζόταν στο τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής και συνελήφθη για διακίνηση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του Διαδικτύου, αποφάσισε χτες ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος. Ο υπάλληλος κατηγορείται ότι συμμετείχε σε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μετά την άρση της απόσπασης, ο εικονολήπτης επιστρέφει στην αρχική του θέση στην ΕΡΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ