Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Στις 10 Δεκέμβρη στο συλλαλητήριο, στις 17 στην απεργία

Συνεδρίασαν το περασμένο Σαββατοκύριακο τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας, Πάτρας, Λάρισας και Πειραιά

Ενα σχολείο για όλους, δημόσιο και δωρεάν, που να μορφώνει και να διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες: Κυρίαρχο αίτημα των μαθητών τα τελευταία χρόνια
Ενα σχολείο για όλους, δημόσιο και δωρεάν, που να μορφώνει και να διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες: Κυρίαρχο αίτημα των μαθητών τα τελευταία χρόνια
Στις 10 Δεκέμβρη κατεβαίνουμε στο δρόμο, στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που θα γίνουν σε πολλές πόλεις. Για να παλέψουμε για το σχολείο των αναγκών μας. Στις 17 Δεκέμβρη στην απεργία. Ολοι οι μαθητές θα είμαστε δίπλα στους εργάτες γονείς μας. Μαζί με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.

Είναι η απόφαση που πήραν τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας, Πάτρας, Λάρισας και Πειραιά, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεών τους που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στην Αθήνα, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι τουλάχιστον 60 σχολείων συμμετείχαν στη χτεσινή συνεδρίασή του, δίνοντας ραντεβού στις 10 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια. Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποφασίστηκε και από τα σχολεία του Πειραιά, με τη συμμετοχή μαθητών από 10 περίπου σχολεία της περιοχής. Ιδια εικόνα και στην Πάτρα, με τη συμμετοχή πολλών σχολείων πάρθηκε απόφαση για τις 10/12 και 17/12. Στη Λάρισα οι μαθητές έκλεισαν ραντεβού για τις 10 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στο 1ο Λύκειο, στις 17 κάνουν κατάληψη στα σχολεία και κατεβαίνουν στην απεργία.

Ηδη πολλά σχολεία, με αποφάσεις των 15μελών και των γενικών συνελεύσεων, αποφασίζουν αγωνιστική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, δηλώνοντας: «Δεν αντέχουμε άλλα βάρη και εμπόδια. Εχουν βάλει στο μάτι το δικαίωμά μας στη μόρφωση. Εχουν βάλει στο μάτι το δικαίωμα των εργαζόμενων γονιών μας στη σταθερή δουλειά, το δικαίωμά τους στη σύνταξη. Ολοι μαζί "δουλεύουν" για τους βιομήχανους και τις μεγάλες επιχειρήσεις ...για τα κέρδη τους». Τα Συντονιστικά απαιτούν την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, των εσωτερικών κανονισμών που «θυμίζουν στρατό και όχι σχολείο». Και διεκδικούν:

  • Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σχολείο. Να καταργηθούν τα φροντιστήρια. Κανένας ιδιώτης, καμιά επιχείρηση στην Παιδεία.
  • Ενα σχολείο για όλους τους μαθητές, ενιαίο και 12χρονο, με κοινά μαθήματα για όλους. Σχολείο που να μορφώνει πραγματικά και να διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες.
  • Κανένας μαθητής πριν τα 18 του έξω από το σχολείο. Να στηριχτούν οικονομικά οι εργαζόμενοι γονείς μας, για να μπορούν να μας στέλνουν στο σχολείο.
  • Δωρεάν επαγγελματικές σχολές υψηλού επιπέδου, μετά τη βασική γνώση του 12χρονου σχολείου.
  • Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους γονείς μας και το δικό μας μέλλον. Κανένας φόβος της ανεργίας. Οχι στα stage και στη μερική απασχόληση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ