Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απεργούν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι

Πραγματοποιήθηκε χτες η συγκέντρωση των εκτάκτων αρχαιολόγων του ΥΠΠΟ στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους. Το πρωί οι απεργοί, μαζί με συναδέλφους τους από τη ΒΔ Ελλάδα, συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και μετά πορεύτηκαν στο ΥΠΠΟ για να επιδώσουν τα αιτήματά τους και να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία. Ωστόσο, η τελευταία ...απουσίαζε.

Η κινητοποίηση συνεχίζεται σήμερα το πρωί με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών. Το πάγιο και βασικό αίτημα είναι μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ειδικότερα οι έκτακτοι αρχαιολόγοι απαιτούν επιπλέον την άμεση εξαίρεσή τους από τις περιοριστικές διατάξεις του ΠΔ 164/2004 (24μηνο) «καθώς αποτελεί ακύρωση επαγγελματικού δικαιώματος», αφού είναι εύλογο πως ο αρχαιολόγος δεν μπορεί να δουλέψει πάνω στην ειδικότητά του πουθενά αλλού, πλην της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Απαιτούν επίσης «άμεση πλήρωση των οργανογραμμάτων των Υπηρεσιών», «στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (επιστημονικό, τεχνικό, εργατοτεχνικό, φυλακτικό) με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια».

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο αίτημα είναι άκρως επείγον, αφού η Αρχαιολογική Υπηρεσία εξακολουθεί να «αποψιλώνεται» λόγω απολύσεων των συμβασιούχων. Φυσικά, η κυβέρνηση γνωρίζει την κατάσταση, αλλά ακολουθεί τη γνωστή επιλογή δημιουργίας νέων «φουρνιών» εργαζομένων - ομήρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ