Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνάντηση με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του προεδρείου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Δημήτρη Διαθεσόπουλο, το γενικό γραμματέα Δ. Σαρακατσάνη και τον ταμία Η. Ξιάρχο είχε χτες στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, ο υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της ΚΕ Θοδωρής Λιάππης. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο το οικονομικό αλλά και τα προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή είναι τα δυο πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία. «Δεν υπάρχει αξιοκρατία στον οικονομικό τομέα, όσον αφορά τις επιχορηγήσεις. Η ΚΟΕ των 5 Ολυμπιακών αθλημάτων και των εκατοντάδων σωματείων και χιλιάδων παιδιών που αθλούνται υπό τη σκέπη της, των 16 εθνικών ομάδων είναι απαράδεκτο να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δ. Διαθεσόπουλος.

Οσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή, όπως είπε, αρκετά κολυμβητήρια παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού ή σε άλλα υπάρχει υψηλό χαράτσι προκειμένου να χρησιμοποιηθούν, όπως για παράδειγμα το κλειστό του ΟΑΚΑ. Ειδικά για το τελευταίο τόνισε ότι χρειάζονται περίπου 5-6 χιλ. ευρώ για να πραγματοποιηθούν αγώνες ενώ το κόστος μηνιαίων προπονήσεων μπορεί να φθάσει και τα 10.000 ευρώ. Και όλα αυτά την ώρα που οι εθνικές ομάδες παραμένουν...περιπλανώμενοι Ιουδαίοι, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Θοδωρής Λιάππης επισήμανε τις ευθύνες της πολιτείας, που με τον τρόπο της αναγκάζει τις ομοσπονδίες των αθλημάτων να στραφούν στα ιδιωτικά συμφέροντα και να ανοίξουν την πόρτα στην επιχειρηματική δραστηριότητα στον αθλητισμό, προκειμένου να επιβιώσουν. Οπως τόνισε, αυτό δεν είναι τυχαίο αλλά αντίθετα είναι συνώνυμο της πολιτικής που θα ακολουθηθεί και από τη νέα κυβέρνηση, πράγμα που φάνηκε και με τις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος μίλησε για αθλητισμό, τουρισμό κλπ και όλα αυτά που έχουν σχέση με το κέρδος των επιχειρηματιών. Επίσης έκανε λόγο για τις μειωμένες δαπάνες που έχει και ο νέος προϋπολογισμός όσον αφορά τον αθλητισμό, ενώ δήλωσε και την αντίθεση του ΚΚΕ στον ανταγωνισμό ανάμεσα στις ομοσπονδίες, που δημιουργείται με ευθύνη της πολιτείας, η οποία στην ουσία τις καλεί να διαχειριστούν τη φτώχεια τους. Αυτό που χρειάζεται, κατέληξε, είναι οι ίδιες οι ομοσπονδίες, οι σύλλογοι και οι αθλούμενοι να ενώσουν τις φωνές τους σε ένα κίνημα διεκδίκησης γι' αυτά που πραγματικά τους ανήκουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει την κυβέρνηση για αποκλεισμό των σωματείων (2020-09-16 00:00:00.0)
Απαιτούμε γενναία μέτρα στήριξης του αθλητισμού (2020-06-25 00:00:00.0)
Η υποχρηματοδότηση «βουλιάζει» την Κολυμβητική Ομοσπονδία (2018-02-03 00:00:00.0)
Στο πλευρό της Εθνικής ομάδας πόλο στον αγώνα με την Κροατία (2017-02-15 00:00:00.0)
Σε μετωπική ΓΓΑ - Ομοσπονδίες για τις νέες μειώσεις (2013-02-21 00:00:00.0)
«Η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει το δίκαιο των επιχειρηματιών» (2010-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ