Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΓΑ - ΕΠΑΕ
«Παιχνίδια» διαδικασίας

«Επιστρέφεται ως απαράδεκτο». Αυτή είναι η απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Φλωρίδη, στο σχετικό σχέδιο νόμου που του απέστειλε η ΕΠΑΕ. Βέβαια, ο κυβερνητικός παράγοντας δεν αναφέρετε στην ουσία αλλά στα... διαδικαστικά. Πιο συγκεκριμένα, «ο διάλογος με την Πολιτεία και η υποβολή προτάσεων προς αυτή, προϋποθέτουν σεβασμό στη νομιμότητα καθώς και αξιοπιστία και σοβαρότητα στην εκπροσώπηση. Τα σοβαρά θέματα δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται προσχηματικά για τη διάσωση κανενός. Τέτοιες προϋποθέσεις φάνηκαν να υπάρχουν με την πενταμελή επιτροπή, πλην όμως σήμερα έχουν εκλείψει, με δική σας υπαιτιότητα». Σε απλά ελληνικά ικανοποιήστε με (αποπομπή Μητρόπουλου) για να σας ικανοποιήσω (αποδοχή απαιτήσεων)... Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι, αφού πλέον υφίσταται ο νόμος γιατί η Πολιτεία καθυστερεί στην εφαρμογή του; Γιατί καλεί άλλους να το πράξουν;

Απαντώντας η ΕΠΑΕ διαπιστώνει ότι ο κύριος Φλωρίδης «δεν προτίθεται να επιλύσει κανένα πρόβλημα του ποδοσφαίρου», του προσάπτει έλλειψη ευαισθησίας και μέριμνας και τον «δασκαλεύει» ως υπουργό και δικηγόρο: «Η νομιμότητα ή όχι οποιουδήποτε θέματος κρίνεται από τα δικαστήρια - τα οποία σύντομα θ' αποφανθούν για τη νομιμότητα των ενεργειών του κυρίου Φλωρίδη - και όχι από την προσωπική του μανία καταδίωξης». Επίσης, τον κατηγορεί ως παραβάτη του νόμου 1646/86 που απαγορεύει τις εμπρηστικές δηλώσεις. Και «υπενθυμίζει» η ανακοίνωση ότι ήταν αυτός που μιλούσε «για "κυκλώματα και συμμορίες" και πυροδοτούσε το κλίμα, οδηγώντας ουσιαστικά τους φιλάθλους σ' έκτροπα».

Στο μεταξύ, χτες στο Πρωτοδικείο, εκτός από την εκδίκαση της κύριας αγωγής που έχει καταθέσει η αντιπολίτευση εναντίον της σημερινής διοίκησης στην ΕΠΟ, κατατέθηκε αίτημα ασφαλιστικών μέτρων. Η αντιπολίτευση επικαλείται 5 σοβαρούς λόγους οι οποίοι, αφ' ενός, προέκυψαν μετά την ανακλητική απόφαση του Ειρηνοδικείου και, αφ' ετέρου, «αποδεικνύουν τον κίνδυνο που υπάρχει από την παραμονή του υφισταμένου και παρανόμως εκλεγμένου ΔΣ στη θέση του». Η... πεντάδα αφορά τη διακοπή του πρωταθλήματος, τον κίνδυνο που είδε σχεδόν σύσσωμη η Βουλή και ψήφισε το νόμο 2858, την κοινή συνέντευξη ΕΠΑΕ, ΕΠΟ, ΚΕΔ και το αντάρτικο που κήρυξαν κατά της Πολιτείας, η επίκληση της ΦΙΦΑ για τη σωτηρία τους και οι δηλώσεις του Γ. Φλωρίδη περί «συμμορίας».

Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, Π. Αλάμαρας, έκανε λόγο για «ποδόσφαιρο που διοικείται από εξωθεσμικά κέντρα» και ζήτησε αυτό να γραφτεί στα πρακτικά, προκαλώντας όποιον θέλει να καταθέσει μήνυση. Από την πλευρά της, η διοίκηση αρνήθηκε όσα της καταμαρτυρούνται, χαρακτήρισε μη νόμιμο το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων. Αμφότερες οι πλευρές πήραν τριήμερη προθεσμία γι' αντίκρουση των προτάσεων. Η απόφαση της Πρωτοδίκου αναμένεται σε περίπου ένα μήνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κόντρες εξουσίας (2005-08-25 00:00:00.0)
«Θερίζουν θύελλες» (2003-09-16 00:00:00.0)
Παραδέχτηκε τα... αυτονόητα (2002-05-22 00:00:00.0)
Κατηγορίες και απαντήσεις (2001-02-21 00:00:00.0)
Ο αθλητικός δικαστής αποφασίζει (2000-12-01 00:00:00.0)
"Μήνυμα" Βενιζέλου (1998-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ