Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΠΟΛΙΑ
Σε επιφυλακή για τα έργα του προαστιακού

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής των Σεπολίων, καθώς η διοίκηση του ΟΣΕ, όπως καταγγέλλουν, ξεκίνησε εργασίες για την κατασκευή επιφανειακού προαστιακού σιδηροδρόμου, παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και τις υποσχέσεις των αρμοδίων ότι θα είναι υπόγειος.

Χτες το μεσημέρι, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, μέλη του Συλλόγου Αναγέννηση και διαμερισματικοί σύμβουλοι της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» συγκεντρώθηκαν στο σημείο, όπου εκτελούνται εργασίες και απέτρεψαν τη συνέχισή τους. Ηδη έχουν τοποθετηθεί βάσεις για σιδεροκολόνες, ανά 50 μέτρα, σε σημαντικό κομμάτι στο τμήμα των Σεπολίων, όπου κατά το ΣτΕ, αλλά και σύμφωνα με την τελευταία Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των αρμόδιων υπουργείων, ο προαστιακός θα πρέπει να είναι υπόγειος και όχι επιφανειακός. Οπως κατήγγειλαν κάτοικοι, ήδη από προχτές, οπότε και αντιλήφθηκαν τις εργασίες, ζήτησαν να ενημερωθούν τι συμβαίνει, για να πάρουν την απάντηση ότι γίνεται έλεγχος υπεδάφους, προκειμένου για τις ανάγκες υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών. Στην πορεία, όμως, και μπροστά στις συνεχείς πιέσεις τους, αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για εργασίες ηλεκτροκίνησης.

Σημαντικές είναι οι ευθύνες και της διοίκησης του Δήμου Αθηναίων, καθώς δε συντάχθηκε με την πάγια θέση των κατοίκων, η γραμμή του προαστιακού να είναι εξολοκλήρου επιφανειακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ