Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΟΥΙΝΕΑ
«Ξεκαθάρισμα» λογαριασμών...

KONAKΡΙ.--

Ενοπλη επίθεση κατά του δικτάτορα της δυτικοαφρικανικής Γουινέας, 45χρονο λοχαγό Μούσα Ντάντις Καμάρα, σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης απ' τον επικεφαλής της προεδρικής φρουράς Αμπουμπακάρ Τούμπα Ντιακίτε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πληροφόρησης, ο «πρόεδρος» Καμάρα που είχε καταλάβει την εξουσία με πραξικόπημα πριν περίπου ένα χρόνο, μεταφέρθηκε εσπευσμένα για νοσηλεία στη Ραμπάτ του Μαρόκου. Ο υπουργός υποστήριξε πως τα τραύματα δεν απειλούν τη ζωή του. Ωστόσο, ανώνυμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν πως ο Καμάρα τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι απ' τον επικεφαλής της προεδρικής φρουράς ενώ πραγματοποιούσε επίσκεψη σε στρατόπεδο της πρωτεύουσας, Κόνακρι...

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν πως η επίθεση υποδεικνύει το βαθύ ρήγμα ανάμεσα στους στρατιωτικούς ιδιαίτερα μετά την απρόκλητη σφαγή περίπου 160 διαδηλωτών της αντιπολίτευσης τον περασμένο Σεπτέμβρη. Ο Ντιακίτε φημολογείται πως ήταν ο άνθρωπος που είχε δώσει την εντολή στις δυνάμεις καταστολής για την επίθεση στους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ