Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέα αιματοχυσία στο συνεχές έγκλημα

ΡΑΒΑΛΠΙΝΤΙ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέα επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε χτες σε μουσουλμανικό τέμενος της πόλης Ραβαλπίντι στο Πακιστάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 40 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, με τα περιστατικά βίας σε χώρους λατρείας να εξελίσσονται σε ένα συχνό εφιάλτη. Η τέταρτη τέτοιου είδους επίθεση μέσα στο 2009 πραγματοποιήθηκε σε τέμενος στο οποίο φέρεται να συχνάζουν αξιωματούχοι του πακιστανικού στρατού και ήταν ένας συνδυασμός πυροβολισμών και εκρήξεων, από τέσσερις καμικάζι, οι οποίοι εκτός από τους στρατιωτικούς αξιωματούχους που είχαν στόχο άφησαν πίσω τους 17 νεκρά παιδιά και 10 ακόμα αμάχους.

Και αυτή η επίθεση εντάσσεται - κατά τις πακιστανικές αρχές - στο πλαίσιο των αντιποίνων για τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του κυβερνητικού στρατού στις περιοχές που θεωρούνται προπύργια των Ταλιμπάν και ακολουθούν την πολιτική του διαχεόμενου πολέμου από το Αφγανιστάν, στο πλευρό των ΗΠΑ, με θύμα σε κάθε περίπτωση τους λαούς.

Στη λογική της διεύρυνσης του πολέμου του Αφγανιστάν προς το Πακιστάν, με στόχο τα στρατόπεδα εκπαίδευσης που φαίνεται να τροφοδοτούν τις δυνάμεις των Ταλιμπάν, αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι η Ουάσιγκτον σκέφτεται να κλιμακώσει τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε πακιστανικό έδαφος...

Την ίδια στιγμή, στο Αφγανιστάν, αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις και αφγανικά στρατεύματα ξεκίνησαν νέα επιχείρηση, με την ονομασία «Ο θυμός της κόμπρας» εναντίον των Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ, με περισσότερους από 1.000 στρατιώτες, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του πολέμου που προμηνύεται και από τα «νέα» κατοχικά σχέδια του Μπ. Ομπάμα, τα οποία εξάλλου στηρίζει και το ΝΑΤΟ, όπως έγινε και χτες στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ