Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Τα προβλήματα του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής της Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, που από το 2002 που ιδρύθηκε, συστεγάζεται με το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας όπου παραχωρήθηκαν κάποιες αίθουσες, κτίριο όπου δεν πληρούνται οι προδιαγραφές για σχολείο ειδικής αγωγής, ενώ αντιμετωπίζει ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και δε χορηγήθηκε κουπόνι στους 13 μαθητές και τους 7 καθηγητές της 1η Γυμνασίου για την αγορά φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, θέτουν με Ερώτησή τους προς την αρμόδια υπουργό οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Νάνος και Αντώνης Σκυλλάκος και την καλούν να απαντήσει τι μέτρα πρόκειται να πάρει για την κατασκευή καινούριου σχολείου που θα πληροί τις προδιαγραφές, αν θα γίνει άμεση συμπλήρωση των εκπαιδευτικών κενών και αν πρόκειται να χορηγηθεί το κουπόνι για δωρεάν φορητό υπολογιστή που δικαιούνται μαθητές και καθηγητές.

-- Να συμπληρωθούν άμεσα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα Σχολεία της Κέρκυρας, όπου για το λόγο αυτό βρίσκονται σε κινητοποίηση για μία ακόμα φορά οι μαθητές των τεχνικών λυκείων της Κέρκυρας (1ο-2ο ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ Κορακιάνας), καθώς από τα 24 κενά που υπάρχουν στο νομό τα 18 είναι κενά στα παραπάνω τεχνικά λύκεια, με αποτέλεσμα να μη γίνονται μαθήματα κατεύθυνσης και εργαστήρια, ενώ σαν πρόσχημα χρησιμοποιείται η μη ολοκλήρωση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, ζητούν με Ερώτησή τους προς την αρμόδια υπουργό οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Νίκος Μωραΐτης και Γιάννης Πρωτούλης και τη ρωτούν τι μέτρα θα πάρει για την άμεση πλήρωση όλων των κενών με μόνιμο και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα διδακτικό προσωπικό.

-- Σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν αρκετά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας, λόγω ακαταλληλότητας ή ανεπάρκειας των σχολικών κτιρίων να καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες. Χαρακτηριστικά της κατάστασης που επικρατεί είναι τα παραδείγματα του 14ου, 15ου και 16ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας, όπου λειτουργούν με 25 νήπια το καθένα και στεγάζονται σε ενοικιασμένα μαγαζιά. Τα νήπια στοιβάζονται σε ακατάλληλους χώρους, χωρίς αύλιους χώρους, χωρίς παράθυρα αερισμού και με λιγοστές τουαλέτες. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Νάνος και Αντώνης Σκυλλάκος, ρωτούν την αρμόδια υπουργό, ποια μέτρα πρόκειται να πάρει για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των νηπιαγωγείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ