Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
«Συμμαχία» κατά της ταξικής θέσης της

Τον ταξικό προσανατολισμό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) ενάντια στην εμπορευματοποίηση του πολιτισμού έχουν στόχο οι δυνάμεις της συναίνεσης, στο εσωτερικό της.

Το πρόσφατο 20ό Συνέδριό της ανέδειξε πρώτη δύναμη τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ- παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ και συνεργαζόμενοι - 20 ψήφοι, 5 έδρες), δεύτερη την «Ενωτική Κίνηση Θεάματος - Ακροάματος» (συμμαχία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ και αυτοαποκαλούμενων «ανεξάρτητων» - 19 ψήφοι, 5 έδρες) και τρίτη την «Ελεύθερη έκφραση» (ΝΔ - 3 ψήφοι, 1 έδρα).

Σε επιστολή τους προς τις άλλες δύο παρατάξεις τα μέλη της «ΔΑΣ» Λίλα Καφαντάρη, Ανδριάνα Τουντοπούλου και Νεκτάριος Σαμαρτζής δηλώνουν την παραίτησή τους από τις θέσεις που τους δόθηκαν στο προεδρείο (γενικού γραμματέα και β' αντιπροέδρου).

Σημειώνουν στην επιστολή αυτή: «Μετά την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΘΑ για τη συγκρότησή του σε σώμα, διαπιστώσαμε με λύπη μας ότι με προειλημμένες αποφάσεις των παρατάξεων "Ενωτική Κίνηση" και "Ελεύθερη Εκφραση" ανατράπηκαν οι συσχετισμοί που διαμόρφωσε το πρόσφατο συνέδριο. Η πρότασή μας για αναλογικό προεδρείο, με πρόεδρο από την πλειοψηφούσα παράταξη (ΔΑΣ), γενικό γραμματέα από την "Ενωτική Κίνηση" και Α' αντιπρόεδρο από την "Ελεύθερη Εκφραση", προσέκρουσε στην άρνηση της "Ενωτικής Κίνησης" και της "Ελεύθερης Εκφρασης"».

Και συνεχίζει: «Η σύμπραξη των δυο παρατάξεων παραβιάζει τη βούληση του πρόσφατου Συνεδρίου, που έδωσε την πλειοψηφία στη ΔΑΣ και φανερώνει μια προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στις δυο παρατάξεις για αλλαγή του προσανατολισμού της ομοσπονδίας. Η κίνηση αυτή δε στρέφεται απλά ενάντια στην παράταξή μας, αλλά ενάντια στη θέληση και τα συμφέροντα των εργαζόμενων στο χώρο του πολιτισμού, στην αγωνιστική παρακαταθήκη της Ομοσπονδίας. Βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου κατά το οποίο υπερψηφίστηκε ο απολογισμός και το πρόγραμμα δράσης του απερχομένου ΔΣ. Η ιστορικά διαμορφωμένη ταξική κατεύθυνση της Ομοσπονδίας ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων, που λυμαίνονται τον πολιτισμό, της Ε.Ε. και των κομμάτων του ευρωμονοδρόμου, αποτελεί στόχο της προγραμματικής συμφωνίας της "Ενωτικής Κίνησης" και της "Ελεύθερης Εκφρασης", γεγονός που επιβεβαιώθηκε και με την άρνησή τους να συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία στις 17 Δεκέμβρη (...) Γι' αυτούς τους λόγους υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας και ζητούμε να είμαστε απλά μέλη του ΔΣ. Από τη θέση αυτή θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη συσπείρωση του κλάδου σε ταξική κατεύθυνση, ενάντια στα σχέδια της πλουτοκρατίας για χειραγώγηση του πολιτισμού και των συντελεστών της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ