Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Πλημμύρες με ένα νεκρό και δύο αγνοούμενους

Ενας νεκρός και δύο αγνοούμενοι, τεράστιες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, σε σπίτια και καταστήματα, σε χιλιάδες στρέμματα αγροτικών εκτάσεων και πολλά άλλα προβλήματα, είναι ο τραγικός απολογισμός της ισχυρής βροχόπτωσης, που προκάλεσε πλημμύρες σε πολλές περιοχές του Νομού Μαγνησίας. Το «χτύπημα» αυτό είναι ένα από τα πολλά που έχει δεχτεί κατά καιρούς ο Νομός Μαγνησίας, εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των εκπροσώπων τους στην Αυτοδιοίκηση, η οποία αφήνει την περιοχή χωρίς αντιπλημμυρική θωράκιση.

Νεκρός είναι ένας κτηνοτρόφος 72 ετών, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου, την ώρα που προσπαθούσε να περάσει από εκεί το κοπάδι του, ενώ αγνοείται ο 65χρονος αδελφός του που έσπευσε στο σημείο με το τρακτέρ του, το οποίο όμως ανατράπηκε από τη δύναμη του νερού και ο ίδιος παρασύρθηκε από το χείμαρρο. Μέχρι αργά χτες συνεχίζονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Στη Σούρπη αγνοείται άλλος ένας 70χρονος που έπεσε σε φρεάτιο. Νωρίτερα, άνδρες της ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν από το όχημά τους δύο άνδρες, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στον επαρχιακό δρόμο από Σούρπη προς Νηές, ενώ κινδύνεψαν άλλα τρία ακόμα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε φορτηγάκι στην ίδια περιοχή. Χτες το απόγευμα οδηγοί και επιβάτες 18 αυτοκινήτων εγκλωβίστηκαν στο δρόμο Αγριάς - Χανίων Πηλίου, όπου έγιναν κατολισθήσεις. Στην Αγριά Πηλίου πλημμύρισαν ένα σχολείο, την ώρα που γινόταν μάθημα και σπίτια. Πλημμύρες σημειώθηκαν σε σπίτια και καταστήματα μέσα στην πόλη του Βόλου, τον Αλμυρό, τη Σούρπη, τα Κανάλια, την Κερασιά και την Κάρλα.

Στην πόλη του Βόλου, το μεσημέρι, υπερχείλισε σε χαμηλή σιδηροδρομική γέφυρα (Ζάχου - Παπαδιαμάντη) ο χείμαρρος Κραυσίδωνας, ενώ σε οριακή κατάσταση βρισκόταν ο χείμαρρος Ξηριάς. Χτες αργά το βράδυ, συνεδρίασε το Συντονιστικό Οργανο της Νομαρχίας Μαγνησίας με θέμα την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Δήμων Αλμυρού, Κάρλας, Αγριάς και Σούρπης.

Στις πληγείσες περιοχές θα περιοδεύσει σήμερα το πρωί κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Απ. Νάνο, βουλευτή του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ