Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Σπουδαίες διακρίσεις

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στο αγώνισμα των πόντων, κατά τη διάρκεια του 3ου Παγκοσμίου Κυπέλλου Πίστας, που διεξάγεται στο Κάλι της Κολομβίας, ο Γιάννης Ταμουρίδης. Στη δεύτερη θέση κατετάγη ο Βέλγος Ιλιο Κέισε και στην τρίτη ο Γερμανός Μάρτσελ Μπαρθ. Με αυτή την επιτυχία - και σε συνδυασμό με το ασημένιο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μελβούρνη - ο Ελληνας πρωταθλητής πήρε και τη φανέλα του πρωτοπόρου της γενικής κατάταξης με 22 βαθμούς. Δεύτερος είναι ο Βρετανός Κρις Νιούτον και τρίτος ο Πολωνός Λούκαζ Μπουίκο.

Στο ατομικό πουρσουίτ των ανδρών ο Δημήτρης Πολυδωρόπουλος κατέλαβε την 5η θέση, με νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ουκρανός Βιτάλι Ποπκόφ, δεύτερος ήταν ο Κολομβιανός Αράνγκο Καρβαχάλ και τρίτος ο Λιθουανός Γκεντιμίνας Μπαγκντόνας. Ο Πολυδωρόπουλος βρίσκεται στη 13η θέση της γενικής κατάταξης του αγωνίσματος με 6 βαθμούς.

Στο χιλιόμετρο ατομικής χρονομέτρησης ο Βασίλης Ρέππας πήρε τη 12η θέση. Πρώτος ήταν ο Γάλλος Μισέλ ντ' Αλμέιδα, δεύτερος ο συμπατριώτης του Φρανσουά Περβίς και τρίτος ο Ουκρανός Γέβεν Μπόλιμπρουκ. Στο κέιριν ο Ζαφείρης Βολικάκης (λόγω πτώσης στα ρεπεσάζ) κατετάγη 19ος.

Στα 200 μ. ταχύτητας γυναικών οι Αγγελική Κουτσινικολή και Ελένη Κλαπανάρα πήραν τη 19η και 20ή θέση, αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ