Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Να εκφραστεί η αντίθεση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

Ανακοίνωση του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ, κάλεσμα για άκυρο - λευκό - αποχή

Σήμερα, διεξάγονται οι πρυτανικές εκλογές στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (ΠΑΠΕΛ) και Συμβούλιο Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ «καλεί τους φοιτητές να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων της, στους μηχανισμούς εξαγοράς, στους μεγαλοκαθηγητές που εμπλέκονται με αυτούς και υλοποιούν αυτήν την πολιτική. Να ξεπεράσουν συντεχνίες, πιέσεις και ρουσφέτια. Να εκφράσουν την αντίθεσή τους με όποιο τρόπο θεωρούν πιο πρόσφορο, με ΑΚΥΡΟ - ΛΕΥΚΟ - ΑΠΟΧΗ».

Οπως εξηγείται στην ανακοίνωση, «η καθολική ψηφοφορία των φοιτητών στις πρυτανικές εκλογές είναι αποτέλεσμα των αλλαγών που έφερε ο αντιδραστικός νόμος - πλαίσιο και στο σύστημα διοίκησης των ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανοίγοντας το δρόμο για το χτύπημα της αντιπροσώπευσης των φοιτητών και των σπουδαστών, το δρόμο για την παραπέρα αμφισβήτηση των συλλογικών οργάνων». Στόχος είναι να δημιουργηθούν «ανώτατα ιδρύματα που θα δουλεύουν για τα συμφέροντα και την ιδεολογία της αστικής τάξης και των μονοπωλίων».

Το Συμβούλιο Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ τονίζει ότι «όλες οι μέχρι τώρα διοικήσεις σε όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έδωσαν δείγματα γραφής πρωτοστατώντας στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής, ιδιαίτερα σε ένα πανεπιστήμιο που αποτελεί πρότυπο στους άξονες της ΕΕ από τότε που το εγκαινίαζε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με "δόξα και τιμές". Τα παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά: Σε όλο το ΠΑΠΕΛ δεν έχει καμία σχολή κτίριο, η σίτιση γίνεται με catering, οι επιχειρήσεις σουλατσάρουν, δεν υπάρχουν εστίες, αλλάζουν κάθε χρόνο ή δεν υπάρχουν καν προγράμματα σπουδών, υπάρχουν λίστες συγγραμμάτων, υλοποιούνται τα 4ετή επιχειρησιακά προγράμματα κ.λπ. Σ' αυτήν την κατεύθυνση και οι τωρινοί υποψήφιοι - συνδυασμοί για τις πρυτανικές εκλογές στο ΠΑΠΕΛ δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάρουν την ψήφο - έγκριση από τους φοιτητές. Είναι στην ίδια κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ