Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «ΒΥΡΩΝΑΣ»
Ψήφος ταξική για την ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος

«Δώσε ψήφο για την αναγέννηση και αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος, για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών», είναι το μήνυμα της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΑΣΚ), ενόψει των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Βύρωνας» και των αντιπροσώπων για το 34ο Συνέδριο της ΟΙΕΛΕ.

Οι εκλογές γίνονται:

  • Τρίτη 15 Δεκέμβρη, 10.30-16.00 στο Περιστέρι(ΘΕΑΤΡΟ «ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΑ», ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ & ΠΑΛΑΜΑ).
  • Τετάρτη 16 Δεκέμβρη, 10.30-16.00 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά(Ομηρίδου Σκυλίτση 19).
  • Κυριακή 20 Δεκέμβρη, 11.30-16.00 στα γραφεία του Συλλόγου (Γ' Σεπτεμβρίου 48β).

«Είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, η επιδίωξη είναι η ίδια. Θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα σταθερότητας, τη στρατηγική της ΕΕ. Θα δυναμώσουν τη γραμμή της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Θα φορτώσουν την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων», επισημαίνει η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας την προωθούμενη ενίσχυση του ταξικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Η ΑΣΚ όλο το προηγούμενο διάστημα, μαζί με τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, συγκρούστηκε με όλο το φάσμα των αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ, των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Αντιπάλεψε το συμβιβασμένο ρόλο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, οργάνωσε την πάλη στους χώρους δουλειάς. Σήμερα τονίζει ότι υπάρχουν «δυο επιλογές, δυο δρόμοι για τους εργαζόμενους, δυο γραμμές στο κίνημα, ο ένας της ενσωμάτωσης και της υποταγής και ο άλλος της σύγκρουσης, ρήξης και ανατροπής. Οσο περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποιήσουν τη δύναμη που έχουν και τη χρησιμοποιήσουν, τόσο πιο γρήγορα η λαϊκή άμυνα γίνεται λαϊκή αντεπίθεση και δημιουργούνται οι προϋπόθεσης του δρόμου ανάπτυξης που υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα».

Και διεκδικεί μεταξύ άλλων: Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της εκπαίδευσης. Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα στους εργαζομένους υπολογιζόμενα για όλους τους μήνες του χρόνου. Επίδομα ανεργίας στο 80% του μισθού. Βιβλιάριο υγείας - ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους χωρίς προϋποθέσεις ενσήμων.

Στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης απαιτεί να κηρυχθεί η σύμβαση της «EUROPALSO» παράνομη, γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση, συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους. Επίσης, ζητάει την ποινικοποίηση και αυστηρή τιμωρία όσων παραβιάζουν και δεν εφαρμόζουν τη ΣΣΕ, την κατοχύρωση και διασφάλιση όλων των αργιών και του ρεπό του Σαββατοκύριακου στους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα φροντιστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ